Протест због убијене дјевојке

Румунски министар унутрашњих послова отпустио је шефа полиције након убиства тинејџерке чији су поновљени позиви хитним службама сатима занемарени, а неколико хиљада људи је протестовало због начина на који су власти поступиле у овом случају.

Свијет 28.07.2019 | 10:36
Протест због убијене дјевојке
Александра Макесану (15), назвала је европски број за хитне случајеве 112 три пута, рекавши да ју је отео мушкарац док је стопирала до свог родног села из оближњег града Каракала који се налази на југу Румуније, преноси Ројтерс.

Њена породица тврди да надлежни нису озбиљно схватили њене позиве, док полиција наводи да су имали проблема да је пронађу.

Полицији је било потребно 19 сати да лоцира девојку и уђе у кућу у којој су пронашли људске остатке и накит који је девојка носила, након чега су привели 65-годишњег мушкарца на испитивање, пише ББЦ.

Полиција сумња да посмртни остаци који су пронађени припадају 15-годишњој Макесану и 18-годишњој девојци из оближњег села која је нестала у априлу, али форензички аналитичари тек треба да потврде њихов идентитет.

Хиљаде Румуна је синоћ протестовало, огорчени због неадекватне реакције надлежних.

Процењује се да је 2.000 демонстраната прошло центром Букурешта у знак протеста због начина на који су власти поступиле у овом случају, носећи транспаренте на којима је писало "Корупција убија," "Њихова крв је на вашим рукама" и "Убијају Румунију", преноси агенција.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бл

28.07.2019 08:58

Мозес мислити отпустио сефа полиције,Румуни су 100година испред Срба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

28.07.2019 10:31

Овако се ради у правним дрзавама! Да ли цемо ми икада дозивјети да неко одговара за злоцине, неразјасњена убиства од прије много година, а и у новије вријеме? Да ли це министар да поднесе оставку због тога?! Не, неце, ово је приватна дрзава једног лица, једне странке. Овдје само одговарају и казњавају се политицки противници владајуцег резима. Гаде ми се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре СВИМА

29.07.2019 05:59

Министар МУП Румуније отпустио шефа полиције града Каракала, то није ништа, зашто министар није поднио оставку из моралних разлога, поред министра Влада Румуније је требала поднијети оставку, предсједник Румуније је требао распустити парламент и расписати нове изборе.

Name

Добој

28.07.2019 15:58

Цак и у Румунији отпусте некога за пропуст, бар формално. Само код нас добијес и унапредјење.

ОДГОВОРИТЕ