Protest zbog ubijene djevojke

Rumunski ministar unutrašnjih poslova otpustio je šefa policije nakon ubistva tinejdžerke čiji su ponovljeni pozivi hitnim službama satima zanemareni, a nekoliko hiljada ljudi je protestovalo zbog načina na koji su vlasti postupile u ovom slučaju.

Svijet 28.07.2019 | 10:36
Protest zbog ubijene djevojke
Aleksandra Makesanu (15), nazvala je evropski broj za hitne slučajeve 112 tri puta, rekavši da ju je oteo muškarac dok je stopirala do svog rodnog sela iz obližnjeg grada Karakala koji se nalazi na jugu Rumunije, prenosi Rojters.

Njena porodica tvrdi da nadležni nisu ozbiljno shvatili njene pozive, dok policija navodi da su imali problema da je pronađu.

Policiji je bilo potrebno 19 sati da locira devojku i uđe u kuću u kojoj su pronašli ljudske ostatke i nakit koji je devojka nosila, nakon čega su priveli 65-godišnjeg muškarca na ispitivanje, piše BBC.

Policija sumnja da posmrtni ostaci koji su pronađeni pripadaju 15-godišnjoj Makesanu i 18-godišnjoj devojci iz obližnjeg sela koja je nestala u aprilu, ali forenzički analitičari tek treba da potvrde njihov identitet.

Hiljade Rumuna je sinoć protestovalo, ogorčeni zbog neadekvatne reakcije nadležnih.

Procenjuje se da je 2.000 demonstranata prošlo centrom Bukurešta u znak protesta zbog načina na koji su vlasti postupile u ovom slučaju, noseći transparente na kojima je pisalo "Korupcija ubija," "Njihova krv je na vašim rukama" i "Ubijaju Rumuniju", prenosi agencija.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

bl

28.07.2019 08:58

Mozes misliti otpustio sefa policije,Rumuni su 100godina ispred Srba

ODGOVORITE
Name

Лука

28.07.2019 10:31

Ovako se radi u pravnim drzavama! Da li cemo mi ikada dozivjeti da neko odgovara za zlocine, nerazjasnjena ubistva od prije mnogo godina, a i u novije vrijeme? Da li ce ministar da podnese ostavku zbog toga?! Ne, nece, ovo je privatna drzava jednog lica, jedne stranke. Ovdje samo odgovaraju i kaznjavaju se politicki protivnici vladajuceg rezima. Gade mi se!

ODGOVORITE
Name

Re SVIMA

29.07.2019 05:59

Ministar MUP Rumunije otpustio šefa policije grada Karakala, to nije ništa, zašto ministar nije podnio ostavku iz moralnih razloga, pored ministra Vlada Rumunije je trebala podnijeti ostavku, predsjednik Rumunije je trebao raspustiti parlament i raspisati nove izbore.

Name

Doboj

28.07.2019 15:58

Cak i u Rumuniji otpuste nekoga za propust, bar formalno. Samo kod nas dobijes i unapredjenje.

ODGOVORITE