СЛС: Спартак уништен у Сурдулици, Инђији и Пролетеру по бод!

Бачка се на ноћ "вратила" у Суперлигу и испустила 2:0! Домаћин није играо на свом стадиону, а гост није играо у својим дресовима. Био је то узбудљив меч.  Мачва и Вождовац испустили предност пред сам крај утакмице.

Фудбал 27.07.2019 | 23:20
СЛС: Спартак уништен у Сурдулици, Инђији и Пролетеру по бод!
Необична ситуација у Бачкој Паланци у суботу увече.

Фудбалери Пролетера из Новог Сада нису могли да играју на свом терену због обнове травњака "Карађорђа", па су дочекали Вождовац на стадиону "Славко Малетин Вава", у дому ОФК Бачке.

Њихов вечерашњи гост био је ФК Вождовац, који је дошао на утакмицу са гарнитуром дресова која је била сличне боје као опрема домаћина. И ту је настао проблем.

С обзиром на то да са собом нису имали резервне, адекватне дресове, "змајеви" из Београда обукли су опрему ОФК Бачке, елиминисане из Суперлиге прошле сезоне. И мало је недостајало да им донесе срећу.

Пролетер - Вождовац 2:2 (0:0)

Вождовчани су у плавој опреми као на слици постигли два гола и најавили своју победу, која се ипак није догодила. Стрелци су били искусни центарфор Александар Јевтић у 59. минуту и млади централни везиста Јован Нишић у 64...

Међутим, Новосађани су изједначили у само три минута (од 74. до 77), погоцима бившег ђака Војводине Уроша Стаменића и Милоша Миросављева, повратника са позајмице у казахстанском Иртишу.

После бурних двадесет минута, очекивало се још погодака у завршници, али их није било, па су обе екипе пропустиле шансу да остваре прву победу у сезони, након пораза у уводном колу.

Једини меч где вечерас није било драме виђен је у Сурдулици. Домаћи Радник је задао ритам који Спартак једноставно није успео да испрати, те је на крају славио веома убедљиву победу, 4:0. У друге две утакмице виђено је доста више драме, али и идентичан резултат, 2:2. Пролетер се тако вратио „из мртвих“ против Вождовца, док је Инђија „у минут до 12“ извукла бод против Мачве на гостујућем терену.

Кренућемо из Сурдулице. Спартак је играо прилично лоше данас и није личио на тим који је пре седам дана победио Рад на домаћем терену. Радник је од старта утакмице кренуо у јак пресинг и он је резултовао голом у 31. минуту и то са беле тачке. Даноски је преузео одговорност и погодио мрежу ривала. А само седам минута касније, Георгијев је дуплирао предност. Асистирао му је Јокић и резултатом 2:0 отишло се на паузу.

Нису се зауставили домаћини ни након одмора, већ су кренули истом мером ка голу. Већ пет минута након старта другог дела, Георгијев је још једном затресао мрежу Суботичана, да би у 72. минуту био постављен и коначан резултат ове утакмице након поготка Златановића, 4:0.

Изузетно занимљиво било је у Шапцу где је Инђија дуго водила, Мачва потом успела да преокрене и буде на прагу тријумфа, а на крају су оба тима морала да се задовоље бодом. Можда и најпоштеније.

Играо се 19. минут када је Видић довео Инђију у предност, а минималном предношћу гостију отишло се на велики одмор. По повратку, Адамовић је већ у 49. минуту поравнао резултат и наговестио да би домаћин могао да извуче позитиван резултат на овој утакмици.

Публика се додатно обрадовала у 84. минуту када је Ашћерић затресао мрежу за водство домаћих, међутим Мачва није успела да издржи до самог краја. Јањић је у 88. минуту погодио за госте и ту је био крај.

И у Бачкој Паланци је било веома занимљиво. А све се збило у последњих пола сата игре. Вождовац је дошао до предности у 59. минуту преко Јевтића, а чинило се да су веома близу три бода само четири минута касније када је Нишић затресао мрежу за 2:0.

Међутим, није тако мислио и Пролетер, који је у 74. минуту прво смањио на 2:1 преко Стаменића, да би само три минута касније поставио коначних 2:2 голом Миросављева.

Раније данас, ТСК је савладао Младост са убедљивих 2:1, док је Црвена звезда у дербију кола славила против Радничког из Ниша.

Парови 2. кола:

ТСЦ - Младост 5:1 (3:0)
/Лукић 9'п, Антић 16', Силађи 48'п, Тумбасевић 49', Синковић 73' - Елиомар 72'/

Мачва - Инђија 2:2 (0:1)
/Адамовић 49', Ашћерић 84' - Видић 19', Јањић 18'

Пролетер - Вождовац 2:2 (0:0)
/Стаменић 74', Миросављевић 77' - Јевтић 59', Нишић 64'/

Радник - Спартак 4:0 (2:0)
/Даноски 31', Георгиев 40', 50', Златановић 72'/

Црвена Звезда - Раднички Ниш 2:0 (1:0) *у току
/Павков 41', Бен 85'/

У недељу:

Напредак - Војводина 20.00 (пренос на ТВ Арена спорт 1)

Одложено:

Јавор Матис - Партизан
Рад - Чукарички

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар