SLS: Spartak uništen u Surdulici, Inđiji i Proleteru po bod!

Bačka se na noć "vratila" u Superligu i ispustila 2:0! Domaćin nije igrao na svom stadionu, a gost nije igrao u svojim dresovima. Bio je to uzbudljiv meč.  Mačva i Voždovac ispustili prednost pred sam kraj utakmice.

Fudbal 27.07.2019 | 23:20
SLS: Spartak uništen u Surdulici, Inđiji i Proleteru po bod!
Neobična situacija u Bačkoj Palanci u subotu uveče.

Fudbaleri Proletera iz Novog Sada nisu mogli da igraju na svom terenu zbog obnove travnjaka "Karađorđa", pa su dočekali Voždovac na stadionu "Slavko Maletin Vava", u domu OFK Bačke.

Njihov večerašnji gost bio je FK Voždovac, koji je došao na utakmicu sa garniturom dresova koja je bila slične boje kao oprema domaćina. I tu je nastao problem.

S obzirom na to da sa sobom nisu imali rezervne, adekvatne dresove, "zmajevi" iz Beograda obukli su opremu OFK Bačke, eliminisane iz Superlige prošle sezone. I malo je nedostajalo da im donese sreću.

Proleter - Voždovac 2:2 (0:0)

Voždovčani su u plavoj opremi kao na slici postigli dva gola i najavili svoju pobedu, koja se ipak nije dogodila. Strelci su bili iskusni centarfor Aleksandar Jevtić u 59. minutu i mladi centralni vezista Jovan Nišić u 64...

Međutim, Novosađani su izjednačili u samo tri minuta (od 74. do 77), pogocima bivšeg đaka Vojvodine Uroša Stamenića i Miloša Mirosavljeva, povratnika sa pozajmice u kazahstanskom Irtišu.

Posle burnih dvadeset minuta, očekivalo se još pogodaka u završnici, ali ih nije bilo, pa su obe ekipe propustile šansu da ostvare prvu pobedu u sezoni, nakon poraza u uvodnom kolu.

Jedini meč gde večeras nije bilo drame viđen je u Surdulici. Domaći Radnik je zadao ritam koji Spartak jednostavno nije uspeo da isprati, te je na kraju slavio veoma ubedljivu pobedu, 4:0. U druge dve utakmice viđeno je dosta više drame, ali i identičan rezultat, 2:2. Proleter se tako vratio „iz mrtvih“ protiv Voždovca, dok je Inđija „u minut do 12“ izvukla bod protiv Mačve na gostujućem terenu.

Krenućemo iz Surdulice. Spartak je igrao prilično loše danas i nije ličio na tim koji je pre sedam dana pobedio Rad na domaćem terenu. Radnik je od starta utakmice krenuo u jak presing i on je rezultovao golom u 31. minutu i to sa bele tačke. Danoski je preuzeo odgovornost i pogodio mrežu rivala. A samo sedam minuta kasnije, Georgijev je duplirao prednost. Asistirao mu je Jokić i rezultatom 2:0 otišlo se na pauzu.

Nisu se zaustavili domaćini ni nakon odmora, već su krenuli istom merom ka golu. Već pet minuta nakon starta drugog dela, Georgijev je još jednom zatresao mrežu Subotičana, da bi u 72. minutu bio postavljen i konačan rezultat ove utakmice nakon pogotka Zlatanovića, 4:0.

Izuzetno zanimljivo bilo je u Šapcu gde je Inđija dugo vodila, Mačva potom uspela da preokrene i bude na pragu trijumfa, a na kraju su oba tima morala da se zadovolje bodom. Možda i najpoštenije.

Igrao se 19. minut kada je Vidić doveo Inđiju u prednost, a minimalnom prednošću gostiju otišlo se na veliki odmor. Po povratku, Adamović je već u 49. minutu poravnao rezultat i nagovestio da bi domaćin mogao da izvuče pozitivan rezultat na ovoj utakmici.

Publika se dodatno obradovala u 84. minutu kada je Ašćerić zatresao mrežu za vodstvo domaćih, međutim Mačva nije uspela da izdrži do samog kraja. Janjić je u 88. minutu pogodio za goste i tu je bio kraj.

I u Bačkoj Palanci je bilo veoma zanimljivo. A sve se zbilo u poslednjih pola sata igre. Voždovac je došao do prednosti u 59. minutu preko Jevtića, a činilo se da su veoma blizu tri boda samo četiri minuta kasnije kada je Nišić zatresao mrežu za 2:0.

Međutim, nije tako mislio i Proleter, koji je u 74. minutu prvo smanjio na 2:1 preko Stamenića, da bi samo tri minuta kasnije postavio konačnih 2:2 golom Mirosavljeva.

Ranije danas, TSK je savladao Mladost sa ubedljivih 2:1, dok je Crvena zvezda u derbiju kola slavila protiv Radničkog iz Niša.

Parovi 2. kola:

TSC - Mladost 5:1 (3:0)
/Lukić 9'p, Antić 16', Silađi 48'p, Tumbasević 49', Sinković 73' - Eliomar 72'/

Mačva - Inđija 2:2 (0:1)
/Adamović 49', Ašćerić 84' - Vidić 19', Janjić 18'

Proleter - Voždovac 2:2 (0:0)
/Stamenić 74', Mirosavljević 77' - Jevtić 59', Nišić 64'/

Radnik - Spartak 4:0 (2:0)
/Danoski 31', Georgiev 40', 50', Zlatanović 72'/

Crvena Zvezda - Radnički Niš 2:0 (1:0) *u toku
/Pavkov 41', Ben 85'/

U nedelju:

Napredak - Vojvodina 20.00 (prenos na TV Arena sport 1)

Odloženo:

Javor Matis - Partizan
Rad - Čukarički

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar