ПЛ БиХ: Борац добио Звијезду 09, Слобода се извукла!

"Минималац" Борца вриједан три бода! Фудбалери Борца савладали су Звијезду 09 у другом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине - 1:0 (1:0) и освојили три вриједна бода.  Слобода ишчупала бод против Широког у 93. минуту! Слобода у судијској надокнади првог и другог дијела стигла до ремија са Широким Бријегом (2:2) у другом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Фудбал 27.07.2019 | 23:10
ПЛ БиХ: Борац добио Звијезду 09, Слобода се извукла!
Борац је забиљежио прву побједу у новој сезони 2019/20!

Пред око 5.000 гледалаца на Градском стадиону у Бањалуци оружје је положила Звијезда 09 минималним резултатом, а гол одлуке постигао је капитен црвено-плавих Стојан Врањеш.

Послије центаршута Ивана Црнова из корнера, "запливао" је кроз ваздух голман гостију Страхиња Манојловић, а искусни Врањеш надскочио све ривале и главом погодио мрежу за како се испоставило на крају минималних, али злата вриједних 1:0.

Управо су бодови једино важни црвено-плавима јер нису приказали претјерано добру игру, може се слободно рећи да су сретно стигли до тријумфа јер је екипа из етно-села Станишићи пропустила сијасет шанси да затресе мрежу домаћина.

Борац је вечерас дјеловао стегнуто, стиснуто и помало уплашено, што је и нормално с обзиром на императив побједе на леђима, док су "растерећени" играчи Звијезде 09, стварали и промашивали шансе. Посебно је агилан био некадашњи играч Бањалучана Огњен Ђелмић у првом дијелу, да би у наставку још један "борчевац" Федор Предраговић барем у неколико наврата добро загријао дланове голмана Младена Лучића.

С друге стране, било је полуприлика и пред голом гостију да се ријеши утакмица много раније, међутим, вечерас се није исказао новопридошли нападач Срђан Вујаклија, али јесу "старосједиоци" Врањеш и млади Владан Даниловић, који је без сумње био један од најбољих појединаца на Градском стадиону.

Ипак, не треба престрого судити Бањалучанима с обзиром на потпуно нови тим, којем још треба времена да се уигра. Уосталом игра ће се брзо заборавити а памтиће се само резултат и уписани бодови.

Осим тога, Борац ће сигурно преноћити на диоби лидерске позиције са Жељезничаром и Слободом.

Слобода ишчупала бод против Широког у 93. минуту! Слобода у судијској надокнади првог и другог дијела стигла до ремија са Широким Бријегом (2:2) у другом колу Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Сјајан меч у субору у Тузли између Слободе и Широког Бријега окончан је подјелом бодова - 2:2 (1:1).

Два пута су гости водили, а оба пута су Тузлаци стигли до поравнања у судијској надокнади првог, а потом и другог полувремена.

Тим са "Пецаре" су на тузлански "Тушањ" стигли са новим тренером Денисом Ћорићем (42), који је наслиједио Гоцу Седлоског и већ у 50. секунду пропустили стопостотну шансу за вођство.

Тони Јовић је међутим успио да промаши празну мрежу...

Ипак, херцеговачки тим је до полувремена успио да погоди гол Николе Лакића након сјајне акцијеДражена Багарића, који је преварио свог чувара и послао лопту у небрањени дио мреже - 0:1.

Слобода је у 38. минуту била близу изједначења, али је Саша Максимовић лоше шутирао са десетак метара.

Ипак у првом минуту судијске надокнаде, Тузлаци су стигли до поравнања, а стријелац је био Амер Бекић.

Почетком наставка некадашњи нападач Борца и Зрињског Тони Јовић искупио се за промашај са почетка утакмице и мајсторски погодио мрежу Слободе за ново вођство Широкобријежана - 1:2.

Покушавали су Тузлаци да стигно до изједначења, али нису успјели да пробију бедем гостију са "Пецаре" све до посљедњег минута судијске надокнаде времена када је центаршут из корнера до мреже спровео Саша Максимовић за велико славље на "Тушњу".

СЛОБОДА: Лакић, Бегановић, Салиховић, Узелац, Пршеш, Бекић, Иветић, Ливанчић, Ристић, Максимовић, Бекић.

ШИРОКИ БРИЈЕГ: Зломислић, Ципетић, Квесић, Матић, Ћорић, Јовић, Вукоја, Ковачић, Хркаћ, Багарић, Енин.

Премијер лига БиХ, друго коло

Младост - Жељезничар 0:2 (0:0)
/Зец 50, Крпић 78/

Радник - Тузла сити 3:0 (3:0)
/Максимовић 6, 35 пен, Ђурић 38/

Слобода - Широки Бријег 2:2 (0:1)
/Бекић 45+1, Максимовић 90+3 - Багарић 33, Јовић 50/

Борац - Звијезда 09 1:0 (1:0)
/Врањеш 24/

недјеља

Зрињски - Вележ (20:00)

Челик - Сарајево (20:30)

ТАБЕЛА: Жељезничар 4, Слобода 4, Борац 4, Тузла сити 3, Младост 3, Челик (-1) 3, Сарајево (-1) 3, Радник 3, Широки Бријег 1, Зрињски (-1) 0, Вележ (-1) 0, Звијезда 09 0.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар