PL BiH: Borac dobio Zvijezdu 09, Sloboda se izvukla!

"Minimalac" Borca vrijedan tri boda! Fudbaleri Borca savladali su Zvijezdu 09 u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine - 1:0 (1:0) i osvojili tri vrijedna boda.  Sloboda iščupala bod protiv Širokog u 93. minutu! Sloboda u sudijskoj nadoknadi prvog i drugog dijela stigla do remija sa Širokim Brijegom (2:2) u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 27.07.2019 | 23:10
PL BiH: Borac dobio Zvijezdu 09, Sloboda se izvukla!
Borac je zabilježio prvu pobjedu u novoj sezoni 2019/20!

Pred oko 5.000 gledalaca na Gradskom stadionu u Banjaluci oružje je položila Zvijezda 09 minimalnim rezultatom, a gol odluke postigao je kapiten crveno-plavih Stojan Vranješ.

Poslije centaršuta Ivana Crnova iz kornera, "zaplivao" je kroz vazduh golman gostiju Strahinja Manojlović, a iskusni Vranješ nadskočio sve rivale i glavom pogodio mrežu za kako se ispostavilo na kraju minimalnih, ali zlata vrijednih 1:0.

Upravo su bodovi jedino važni crveno-plavima jer nisu prikazali pretjerano dobru igru, može se slobodno reći da su sretno stigli do trijumfa jer je ekipa iz etno-sela Stanišići propustila sijaset šansi da zatrese mrežu domaćina.

Borac je večeras djelovao stegnuto, stisnuto i pomalo uplašeno, što je i normalno s obzirom na imperativ pobjede na leđima, dok su "rasterećeni" igrači Zvijezde 09, stvarali i promašivali šanse. Posebno je agilan bio nekadašnji igrač Banjalučana Ognjen Đelmić u prvom dijelu, da bi u nastavku još jedan "borčevac" Fedor Predragović barem u nekoliko navrata dobro zagrijao dlanove golmana Mladena Lučića.

S druge strane, bilo je poluprilika i pred golom gostiju da se riješi utakmica mnogo ranije, međutim, večeras se nije iskazao novopridošli napadač Srđan Vujaklija, ali jesu "starosjedioci" Vranješ i mladi Vladan Danilović, koji je bez sumnje bio jedan od najboljih pojedinaca na Gradskom stadionu.

Ipak, ne treba prestrogo suditi Banjalučanima s obzirom na potpuno novi tim, kojem još treba vremena da se uigra. Uostalom igra će se brzo zaboraviti a pamtiće se samo rezultat i upisani bodovi.

Osim toga, Borac će sigurno prenoćiti na diobi liderske pozicije sa Željezničarom i Slobodom.

Sloboda iščupala bod protiv Širokog u 93. minutu! Sloboda u sudijskoj nadoknadi prvog i drugog dijela stigla do remija sa Širokim Brijegom (2:2) u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sjajan meč u suboru u Tuzli između Slobode i Širokog Brijega okončan je podjelom bodova - 2:2 (1:1).

Dva puta su gosti vodili, a oba puta su Tuzlaci stigli do poravnanja u sudijskoj nadoknadi prvog, a potom i drugog poluvremena.

Tim sa "Pecare" su na tuzlanski "Tušanj" stigli sa novim trenerom Denisom Ćorićem (42), koji je naslijedio Gocu Sedloskog i već u 50. sekundu propustili stopostotnu šansu za vođstvo.

Toni Jović je međutim uspio da promaši praznu mrežu...

Ipak, hercegovački tim je do poluvremena uspio da pogodi gol Nikole Lakića nakon sjajne akcijeDražena Bagarića, koji je prevario svog čuvara i poslao loptu u nebranjeni dio mreže - 0:1.

Sloboda je u 38. minutu bila blizu izjednačenja, ali je Saša Maksimović loše šutirao sa desetak metara.

Ipak u prvom minutu sudijske nadoknade, Tuzlaci su stigli do poravnanja, a strijelac je bio Amer Bekić.

Početkom nastavka nekadašnji napadač Borca i Zrinjskog Toni Jović iskupio se za promašaj sa početka utakmice i majstorski pogodio mrežu Slobode za novo vođstvo Širokobriježana - 1:2.

Pokušavali su Tuzlaci da stigno do izjednačenja, ali nisu uspjeli da probiju bedem gostiju sa "Pecare" sve do posljednjeg minuta sudijske nadoknade vremena kada je centaršut iz kornera do mreže sproveo Saša Maksimović za veliko slavlje na "Tušnju".

SLOBODA: Lakić, Beganović, Salihović, Uzelac, Pršeš, Bekić, Ivetić, Livančić, Ristić, Maksimović, Bekić.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Cipetić, Kvesić, Matić, Ćorić, Jović, Vukoja, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Enin.

Premijer liga BiH, drugo kolo

Mladost - Željezničar 0:2 (0:0)
/Zec 50, Krpić 78/

Radnik - Tuzla siti 3:0 (3:0)
/Maksimović 6, 35 pen, Đurić 38/

Sloboda - Široki Brijeg 2:2 (0:1)
/Bekić 45+1, Maksimović 90+3 - Bagarić 33, Jović 50/

Borac - Zvijezda 09 1:0 (1:0)
/Vranješ 24/

nedjelja

Zrinjski - Velež (20:00)

Čelik - Sarajevo (20:30)

TABELA: Željezničar 4, Sloboda 4, Borac 4, Tuzla siti 3, Mladost 3, Čelik (-1) 3, Sarajevo (-1) 3, Radnik 3, Široki Brijeg 1, Zrinjski (-1) 0, Velež (-1) 0, Zvijezda 09 0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar