Опет 2:0 на "Рајку": Павков и Бен срушили Раднички!

Црвена звезда је у седам дана забележила и трећу победу код куће истим резултатом. После Јавора и Хелсинкија савладан је и Раднички.  Павков и Бен матирали Нишлије за миран пут Звезде у Финску.  Фудбалери Црвене звезде забележили су и другу победу у Линглонг Суперлиги Србије.  

Фудбал 27.07.2019 | 23:00
Опет 2:0 на "Рајку": Павков и Бен срушили Раднички!
Пред својим навијачима на стадиону "Рајко Митић" победили су резултатом 2:0 и головима Милана Павкова у 41. и Ел Фардуа Бена у 85. минуту.

Била је то генерална проба за тим шампиона Србије уочи реванш сусрета другог кола квалификација за Лигу шампиона против Хелсинкија.

Рекло би се успешна, с обзиром на чињеницу да је Владан Милојевић остварио оно што је желео, његов тим је дошао до бодова, успео је да одмори неколико првотимаца за меч у Финској, а није било ни повреда, тако да ће мирно моћи да путују на север Европе.

Резултат је идентичан оном из првог кола када је Црвене звезда победила на истом месту екипу Јавора, али Нишлије су биле далеко озбиљнијеи такмац и само захваљујући деконцентрацији у финишу нису остварили бољи резултат.

Раднички је у првом делу првог полувремена успео први да припрети, Стефан Михајловић и Никола Чумић се нису прославили у 13. и 15. минуту, а Звезда је прву прилику имала преко Бена у 23.

Исти играч је покушао у 32. минуту, али девет минута касније после велике прилике за Батровића, када је у покушају да лобује Борјана погодио га у главу, уследила је контра домаћина и гол.

Јевтовић је центрирао са десне стране, право на главу Милана Павкова којем није било тешко да затресе мрежу.

У другом делу, неколико солидних прилика на обе стране, Дегенек и Бен су имали шансе, а Павков је у 62. минуту изблокирао ударац Стојановића и спречио погодак.

Због велике врућине, пао је и темпо игре, у финишу је било доста тешко играчима, да би у 85. минуту све било решено.

Мирко Иванивћ је шутирао, лопту је одбио голман Радничког Петровић, право на ногу Ел Фардуа Бена који је лако затресао мрежу за коначних 2:0.

Три пута по 2:0 на "Рајку" ове недеље.

Црвена звезда је у седам дана забележила три победе истим резултатом, па пред пут Финску има два гола предности из прве утакмице и максималних шест бодова после два кола Суперлиге, али и шесторицом одморних стартера из прве утакмице са Хелсинкијем у среду увече.

Три вечери касније, у битно другачијем амбијенту, одигран је 90. првенствени дерби између београдских и нишких црвено-белих, чија ће победа од 1:2 из 1970. године до даљег остати последња у престоници: Црвена звезда - Раднички 2:0 (1:0).

Шампион је повео у 41. минуту, када је Милан Јевтовић са десне стране погодио "у чело" имењака Павкова, који је ефектно завршио акцију започету 30-ак секунди раније на другој страни, где је Немања Томић перфектним лоб пасом са левог крила "избацио" Вељка Батровића у идеалну прилику, а Црногорац погодио "у чело" истрчалог Милана Борјана.

Док су Нишлије тражиле црвени картон за голмана домаћих, Јован Шегрт је с правом показао да се игра настави, лопту је са своје половине изнео Ривеиро Жандер, она је потом стигла на супротну страну до Јевтовића, који је угледао Павкова на петерцу и асистирао му за други гол ове недеље.

Милан Павков решио је у среду увече утакмицу са Хелсинкијем уласком са клупе, а ове суботе био део потпуно нове стартне поставе за дуел са највећим ривалом из прошле сезоне, али у битно другачијем амбијенту.

Владан Милојевић направио је седам измена у односу на прву утакмицу 2. кола квалификација за Лигу шампиона, па су три дана пред пут у Финску на реванш шансу од првог минута добили Радован Панков, Ривеиро Жандер, Хозе Кањас, Милан Јевтовић, Вељко Симић, повратник у клуб Милош Дегенек, као и стрелац гола који је разгалио преко 36.000 навијача.

За разлику од Бранка Јовичића, који се спрема за операцију колена после повреде задобијене у дуелу са Финцима, Филип Стојковић, Немања Милуновић, Милан Родић, Марко Марин и Ричмонд Боаћи нашли су се међу 5.189 људи на трибинама, док је Мирко Иванић за сваки случај био уписан у протокол. 

Иванић је могао и да реши неизвесност након што га је Милојевић у 63. минуту послао на терен уместо Вељка Симића, али је његов ударац левом искоса Никола Петровић успео да заустави, али тако да је Ел Фарду Бен требало само да ћушне лопту у небрањену мрежу, што се и догодило - 2:0.

На отварању Суперлиге 2019-20 оба ривала забележила су сигурне победе код куће: Црвена звезда савладала је Јавор 2:0, Раднички надиграо Пролетер 3:0.

"Мераклије" је овог пута у престоницу довео нови тренер, Симо Крунић, који није могао да рачуна на повређеног Јапанца, Риоту Ному, као и тандем позајмљен управо из Црвене звезде, Ерика Јирку и Дејана Мелега.

Када је "Реал са Нишаве" последњи пут савладао Црвену звезду у Београду за победу су додељивана два бода.

Црвена звезда одлази неокрњена у Хелсинки! То је једини утисак са вечерашњег дерби сусрета домаћег првенства у којем је шампион за два гола био бољи од вицешампиона. Меч слабог интензитета решен је трзајем главом Милана Павкова и спретном реакцијом Ел Фарду Бена, али тешко да је Владан Милојевић добио много корисних информација пред период високог напона.

Црвено-бели су одиграли меч у лаганом ритму, искористивши индивидуални квалитет Милана Павкова. Био је видљив Хорхе Кањас као осигурач везног реда, похвале је заслужио и штопер дебитант на званичним утакмицама Радован Панков. Раднички из Ниша могао је да казни повремену индолентност и неуиграност домаћег састава. Ослањајући се на индивидулане паритуре Немање Томића, Нишлије су преко Батровића успеле да створе два зицера. На крају су морали да стисну руку бољем – 2:0.

За Звезду је добро што је енергетски остала неистрошена. Лоше је што  ће врло брзо морати да подигне агресивност, интензитет игре и брзину. Или ће компоненте без којих нема успеха у Европи доћи спонтано, када се буду укрштала копља са Копенхагеном.

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић за дерби сусрет другог кола Суперлиге саставио је поставу која тешко да је и на тренингу некада играла заједно. Очи малобројне публике на Маракани, док су гледали дежа ви ранијих првенствених сусрета, биле су усмерене ка повратнику Милошу Дегенеку (играо на позицији десног бека) и Шпанцу Хорхеу Кањасу. Као и судару са Хелсинкијем српски шампион се сударио са двоструким блоком ривала. Тренер гостију Симо Крунић отупео је оштирцу Звездиног напада, чекајући прави тренутак за прзопотезну транзицију.

Јесте Црвена звезда имала више лопту у ногама, али је Раднички преко Батровића, после акције Томића и Стефана Ђорђевића први стигао до стопостотне шансе. Некадашњи интернационалац у Бугарској је шутирао три пута ка голу Милана Борјана и сва три пута је изблокиран.

Црвена звезда се без играча са калаусом за противничке бункере Марка Марина мучила у последњој трећини терена. Покушао је Владан Милојевић да рехабилитује тимске квалитете Ел Фарду Бена на позицији „десетке“, али поново није ишло. Није било довољно ни Вељка Симића, па су навијачи Црвене звезде на западној трибини рано почели да губе стрпљење.

Црвено-бели су до прве шансе дошли тек у 24. минуту када су лепо одиграли Милан Павков и Ел Фарду Бен. Међутим, мало је ту било интензитета, иако је Хорхе Кањас демонстирао лекције научене по шпанским школама фудбала. Трудио се бивши везиста ПАОК-а да одиграва унапред и преносим лоптама прави вишак. Пристојно је Кањас изгледао, а Црвена звезда је пристојну оцену тек после поготка Павкова.

Свему је претходила зицер ситуација за госте. Сјајном дугом лоптом Немања Томић је избацио комплетну одбрану Црвене звезде, Батровић се стушио ка голу, али је погодио у главу истрчалог Милана Борјана. Био је то скуп промашај, пошто је уследила контра на другој страни – центрирао је Јевтовић, а Милан Павков наставио тамо где је стао против Хелсинкија. Скок, трзај главом и лагана реализација. За овације на Маракани јунаку многих европских битака.

Мало тога је било виђено у наставку. Готово ништа. По спарном времену публици на Маракани  је фалио фитљи фудбалске страсти које би запалио неко мајсторство, индивидулани потез појединца. Раднички је био сувише раштимован и недовољно квалитетан да нападима у континуитету направи додатну муку Владану Милојевићу. Тек у финишу су гости кренули храбрије ка голу, пошто им је Симо Крунић издао директиву увођењем другог нападача Хаскића. Опет, на другој страни смо видели рутину одрађивања посла и мало шанси. Само је Бен загрејао дланове Николи Петровићу, исти играч је покушао и из индиректа, да би за велику упорност био награђен у финишу. Шут Иванића је Петровић одбранио, али је све то пратио репрезентативац Коморских Острва и стигао до другог гола у сезони. 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 2:0 (1:0)
/Павков 42, Бен 85/

Стадион: Рајко Митић
Судија: Јован Шегрт

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-1-4-1): Борјан – Дегенек, Панков, Бабић, Жандер – Кањас (од 72. Кањас), Јованчић – Јевтовић, Бен, Симић (од 63. Иванић) – Павков.
Клупа: Поповић, Гајић, Вулић, Иванић, Гобељић, Вукановић и Крстовић.

РАДНИЧКИ (4-2-3-1):  Петровић - Тодоровски, Стевановић, Остојић, Ђорђевић - Бондаренко, Батровић (од 72. Кнежевић) - Стојановић (од 69. Хаскић), Томић, Чумић – Михајловић (од 81. Ђилас).
Клупа: М. Кнежевић, Ф. Кнежевић, Ђорђевић, Хаскић, Ђилас, Јовановић и Бојовић.

Линглонг Суперлига, 2. коло:

Субота:

ТСЦ Б. Топола - Младост 5:1 (3:0)
(Лукић 9п, Антонић 16, Силађи 45+3п, Тумбасевић 49, Синковић 73 - Елиомар 72)

Ц. звезда - Раднички (Н) 2:0 (1:0)
(Павков 41, Бен 85)

Мачва - Инђија 2:2 (0:1)
(Адамовић 49, Ашћерић 84 - Видић 19, Јањић 88) 

Пролетер - Вождовац 2:2 (0:0)
(Стаменић 72, Миросављев 77 - Јевтић 59, Нишић 64)

Радник - Спартак 4:0 (2:0) 
(Даноски 35п, Георгијев 40,50, Златановић 7)

Недеља:

20:00 Напредак - Војводина

Одложено:

Јавор - Партизан
Рад - Чукарички

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јафа

27.07.2019 21:12

Рутински, гази Звездо!

ОДГОВОРИТЕ