Тадић капитен - и одмах трофеј у првој утакмици!

Леп почетак сезоне за Копљанике и Душана Силног, први гол пао после 35 секунди!

Фудбал 27.07.2019 | 20:26
Тадић капитен - и одмах трофеј у првој утакмици!
Сезона у Холандији је почела онако како је Ајакс хтео.

Српски везиста Душан Тадић био је капитен "копљаника" у финалу Суперкупа, одиграном на "Јохан Кројф" арени у Амстердаму.

Ајакс - ПСВ 2:0 (1:0)

Дански центарфор Каспер Долберг дао је први гол после само пола минута игре, на одлично додавање Донија Ван Де Бека након експресног "пуцања" одбране гостију. Био је то експресни увод у тријумф домаћих, који је "оверио" Далеј Блинд у 53. минуту, ударцем са око 20 метара, преко једног играча ПСВ-а који је лежао на земљи.

После утакмице, капитен Тадић и саиграчи прославили су увек слатки тријумф против великог ривала...

Отишли су Матијс де Лихт и Френки Де Јонг, а нови први прави капитен Ајакса од данас је Душан Тадић! Добио је српски фудбалер ту част од тренера Ерика Тен Хага, извео је своје саигаче на терен против ПСВ-а у Суперкупу Холандије и одмах у првој утакмици су Копљаници стигли до трофеја - 2:0 (1:0).

Да ли је због тога што су хтели Тадићу да улепшају дан, или због нечег другог, играчи Ајакса су од првог момента јурнули на противника и већ после практично пола минута повели с 1:0.

Скоро да се навијачи у Јохан Кројф Арени нису ни сместили на своја седишта, а Ајакс је већ повео. Севнула је акција са десне стране, Дони ван де Бек је послао лопту у средину, а тамо се одлично снашао Каспер Долберг, одмах је затресао мрежу ПСВ-а и на тај начин је Ајакс дошао до предности.

Тај гол је пресекао ПСВ из Ајндховена који је у наставку играо мало нервозније, правио је грубе фаулове, а управо је један тражени прекршај коштао ПСВ примљеног гола.

Ајакс у 53. минуту није хтео да стане, наставио је даље и после дуже акције лопта је стигла до Дејлија Блиндакоји је опалио левицом и затресао мрежу за 2:0. Тада је већ било јасно да ће Ајакс до трофеја. Чак је и судија Хиглер гледао ВАР пре него што је показао на центар и славље навијача и играча Ајакса је могло да се настави.

Имао је и ПСВ своје шансе, као рецимо када је Ирвинг Лозано у 65. минуту имао соло-акцију, али је лопта после шута отишла мало изнад гола.

Нема сумње да ће Ајаксу ова победа значити доста јер је дошла против екипе која ће му поново бити највећи противник у Ередивизији наредне сезоне.

А исто тако ће и Тадићу много значити јер је у првој утакмици коју је играо са капитенском траком успео да поведе Ајакс ка трофеју. Пробио је лед и сада ће све ићи много лакше. Прошла сезона је била незаборавна за Ајакс, а ова је већ почела са трофејом. Ајакс је то. Велики клуб.

Са Тадићем као капитеном биће поново посластица за гледање.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар