Tadić kapiten - i odmah trofej u prvoj utakmici!

Lep početak sezone za Kopljanike i Dušana Silnog, prvi gol pao posle 35 sekundi!

Fudbal 27.07.2019 | 20:26
Tadić kapiten - i odmah trofej u prvoj utakmici!
Sezona u Holandiji je počela onako kako je Ajaks hteo.

Srpski vezista Dušan Tadić bio je kapiten "kopljanika" u finalu Superkupa, odigranom na "Johan Krojf" areni u Amsterdamu.

Ajaks - PSV 2:0 (1:0)

Danski centarfor Kasper Dolberg dao je prvi gol posle samo pola minuta igre, na odlično dodavanje Donija Van De Beka nakon ekspresnog "pucanja" odbrane gostiju. Bio je to ekspresni uvod u trijumf domaćih, koji je "overio" Dalej Blind u 53. minutu, udarcem sa oko 20 metara, preko jednog igrača PSV-a koji je ležao na zemlji.

Posle utakmice, kapiten Tadić i saigrači proslavili su uvek slatki trijumf protiv velikog rivala...

Otišli su Matijs de Liht i Frenki De Jong, a novi prvi pravi kapiten Ajaksa od danas je Dušan Tadić! Dobio je srpski fudbaler tu čast od trenera Erika Ten Haga, izveo je svoje saigače na teren protiv PSV-a u Superkupu Holandije i odmah u prvoj utakmici su Kopljanici stigli do trofeja - 2:0 (1:0).

Da li je zbog toga što su hteli Tadiću da ulepšaju dan, ili zbog nečeg drugog, igrači Ajaksa su od prvog momenta jurnuli na protivnika i već posle praktično pola minuta poveli s 1:0.

Skoro da se navijači u Johan Krojf Areni nisu ni smestili na svoja sedišta, a Ajaks je već poveo. Sevnula je akcija sa desne strane, Doni van de Bek je poslao loptu u sredinu, a tamo se odlično snašao Kasper Dolberg, odmah je zatresao mrežu PSV-a i na taj način je Ajaks došao do prednosti.

Taj gol je presekao PSV iz Ajndhovena koji je u nastavku igrao malo nervoznije, pravio je grube faulove, a upravo je jedan traženi prekršaj koštao PSV primljenog gola.

Ajaks u 53. minutu nije hteo da stane, nastavio je dalje i posle duže akcije lopta je stigla do Dejlija Blindakoji je opalio levicom i zatresao mrežu za 2:0. Tada je već bilo jasno da će Ajaks do trofeja. Čak je i sudija Higler gledao VAR pre nego što je pokazao na centar i slavlje navijača i igrača Ajaksa je moglo da se nastavi.

Imao je i PSV svoje šanse, kao recimo kada je Irving Lozano u 65. minutu imao solo-akciju, ali je lopta posle šuta otišla malo iznad gola.

Nema sumnje da će Ajaksu ova pobeda značiti dosta jer je došla protiv ekipe koja će mu ponovo biti najveći protivnik u Erediviziji naredne sezone.

A isto tako će i Tadiću mnogo značiti jer je u prvoj utakmici koju je igrao sa kapitenskom trakom uspeo da povede Ajaks ka trofeju. Probio je led i sada će sve ići mnogo lakše. Prošla sezona je bila nezaboravna za Ajaks, a ova je već počela sa trofejom. Ajaks je to. Veliki klub.

Sa Tadićem kao kapitenom biće ponovo poslastica za gledanje.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar