Помен борцима широм Српске

Широм Републике Српске данас је обиљежен Дан устанка против фашизма, као и у Дрвару, територији где је устанак и подигнут.

Република Српска 27.07.2019 | 19:02
Помен борцима широм Српске
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је свим грађанима 27. јули и поручио да "сви заједно треба да његујемо антифашистицке традиције и да се залажемо за мирна рјешења чувајући успомену на све оне који су дали живот у борби против фашизма", пренијели су бањалуцки медији.

Признање почасног грађанина Дрвара ове године додијељено је предсједнику Србије Александру Вучићу, које је у име предсједника примио генерални секретар Никола Селаковић.

"Када долази признање из Дрвара председнику Вучићу за помоћ коју је до сада Република Србија, да ли када је он био председник Владе и сада као председник Републике пружао, на неки начин јесте и почаст и једна врста обавезе", рекао је Селаковић.

Према његовим ријечима, Република Србија и Република Српска су данас на врхунцу својих односа.

Широм Републике Српске положени су вијенци на споменике палим борцима. 

"Дужност нам је да се присјетимо свих оних који су живот дали у борби против фашизма, а свим преживјелим борцима Народноослободилацког рата да честитамо овај значајан датум наше славне историје", истакао је Додик, саопштено је из његовог кабинета.

Он је нагласио да је српски народ заједно са осталим народима дао посебан допринос у борби против фашизма и успостављању мира и слободе у Другом свјетском рату о чему свједочи више од милион погинулих, безбројна стратишта и споменици, што је тужни српски биланс Народноослободилачког рата.

"Борци Народноослободилачког рата заједно са антифашистима из цијелог свијета уцчествовали су у слому фашизма, развоју и очувању традиционалних вриједности слободарског народа - мира и антифашизма", навео је Додик.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

45

27.07.2019 18:29

смо побиједили фасизам, а како да побиједимо сад овај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

рере

28.07.2019 15:03

У овој држави на све стране постоје неки борци за које се не зна ни за кога ни против кога ни зашто су се борили. Земља лудила и апсурда. Али важно је да се потпаљује национализам и мржња, и да се народ држи паралисан страхом док га политичари пљачкају 25 година. Једино против чега се у овој држави треба борити су политичари који су нас уништили и опљачкали. Та борба једино има смисли, и од тога нам живот зависи.

Name

Вјетар

28.07.2019 07:24

Споменици НОБ и револуције су оскрнављени,унистени,и власт нема никакав програм обнове истих.Нису то борци,људи заслузили то.Бојим се да це неке друге генерације,лосих намјера,русити,скрнавити,или деградирати споменике из отадзбинског рата.Мора се посветити пазња васпитавању младих,цувању свих обиљезја свих времена,јер зивот,и историја није поцела с нама.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

1941-1945

28.07.2019 07:33

Слава и Хвала борцима за слободу народа СФРЈ.

ОДГОВОРИТЕ