Pomen borcima širom Srpske

Širom Republike Srpske danas je obilježen Dan ustanka protiv fašizma, kao i u Drvaru, teritoriji gde je ustanak i podignut.

Republika Srpska 27.07.2019 | 19:02
Pomen borcima širom Srpske
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim građanima 27. juli i poručio da "svi zajedno treba da njegujemo antifašisticke tradicije i da se zalažemo za mirna rješenja čuvajući uspomenu na sve one koji su dali život u borbi protiv fašizma", prenijeli su banjalucki mediji.

Priznanje počasnog građanina Drvara ove godine dodijeljeno je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koje je u ime predsjednika primio generalni sekretar Nikola Selaković.

"Kada dolazi priznanje iz Drvara predsedniku Vučiću za pomoć koju je do sada Republika Srbija, da li kada je on bio predsednik Vlade i sada kao predsednik Republike pružao, na neki način jeste i počast i jedna vrsta obaveze", rekao je Selaković.

Prema njegovim riječima, Republika Srbija i Republika Srpska su danas na vrhuncu svojih odnosa.

Širom Republike Srpske položeni su vijenci na spomenike palim borcima. 

"Dužnost nam je da se prisjetimo svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima Narodnooslobodilackog rata da čestitamo ovaj značajan datum naše slavne istorije", istakao je Dodik, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je naglasio da je srpski narod zajedno sa ostalim narodima dao poseban doprinos u borbi protiv fašizma i uspostavljanju mira i slobode u Drugom svjetskom ratu o čemu svjedoči više od milion poginulih, bezbrojna stratišta i spomenici, što je tužni srpski bilans Narodnooslobodilačkog rata.

"Borci Narodnooslobodilačkog rata zajedno sa antifašistima iz cijelog svijeta ucčestvovali su u slomu fašizma, razvoju i očuvanju tradicionalnih vrijednosti slobodarskog naroda - mira i antifašizma", naveo je Dodik.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

45

27.07.2019 18:29

smo pobijedili fasizam, a kako da pobijedimo sad ovaj?

ODGOVORITE
Name

rere

28.07.2019 15:03

U ovoj državi na sve strane postoje neki borci za koje se ne zna ni za koga ni protiv koga ni zašto su se borili. Zemlja ludila i apsurda. Ali važno je da se potpaljuje nacionalizam i mržnja, i da se narod drži paralisan strahom dok ga političari pljačkaju 25 godina. Jedino protiv čega se u ovoj državi treba boriti su političari koji su nas uništili i opljačkali. Ta borba jedino ima smisli, i od toga nam život zavisi.

Name

Vjetar

28.07.2019 07:24

Spomenici NOB i revolucije su oskrnavljeni,unisteni,i vlast nema nikakav program obnove istih.Nisu to borci,ljudi zasluzili to.Bojim se da ce neke druge generacije,losih namjera,rusiti,skrnaviti,ili degradirati spomenike iz otadzbinskog rata.Mora se posvetiti paznja vaspitavanju mladih,cuvanju svih obiljezja svih vremena,jer zivot,i istorija nije pocela s nama.....

ODGOVORITE
Name

1941-1945

28.07.2019 07:33

Slava i Hvala borcima za slobodu naroda SFRJ.

ODGOVORITE