Ранила супруга: Детаљи истраге

Ајли Садиковић (30), која је у понедјељак хицем из “тетејца” ранила супруга Дениса након што ју је тукао на паркингу у сарајевском насељу Циглане, одређен је једномјесечни притвор. Рјешење је донио судија Кантоналног суда у Сарајеву Хусеин Делалић.  

Босна и Херцеговина 27.07.2019 | 18:26
Ранила супруга: Детаљи истраге
Адвокатица Џема Милаими-Хасанагић, која заступа Садиковићеву, јуче је на сједници истакла да се у овом случају не може говорити о покушају убиства, на чему инсистира Тужилаштво, већ да је ријеч о нужној одбрани.

– Става смо да моја брањеница није починила кривично дјело убиства у покушају из разлога што није имала намјеру да на било који начин повриједи супруга, а поготово не да га лиши живота – рекла је Милаими-Хасанагић.

Садиковић јуче није давала изјаве на Суду. Како Аваз сазнаје Ајла је у истрази потврдила да се састала са супругом у кафићу “Интермеззо” на Цигланама како би расправили око бракоразводне парнице. Међутим, дошло је до жестоке свађе. Према Ајлиној изјави, Денис ју је све вријеме ударао док су се кретали из кафића према возилу на паркингу.

Велики страх 

Када су стигли, Денис је, према њеним ријечима, у једном моменту десном руком замахнуо према леђима. Испрепадана Ајла помислила је да њен супруг има пиштољ за појасом. У страху да ће је на крају и убити, извукла је свој “тетејац” из ташне и испалила хитац. Ајла је свог супруга и док су били у ванбрачној вези пријављивала због насиља.

Сазнаје се да је Ајла Садиковић, као војник прве класе Оружаних снага БиХ, два пута била у Авганистану, те да је одликована. Требала је за мјесец отићи у Велику Британију на обуку.

Лакше повреде 

Денис Садиковић је хицем из „тетејца“ погођен близу препоне, али му није повријеђен ниједан витални орган. Љекари Клиничког центра универзитета у Сарајеву констатовали су лакше повреде, али је због повреде мишића задржан на Клиници за ортопедију.

Коментари / 0

Оставите коментар