Ranila supruga: Detalji istrage

Ajli Sadiković (30), koja je u ponedjeljak hicem iz “tetejca” ranila supruga Denisa nakon što ju je tukao na parkingu u sarajevskom naselju Ciglane, određen je jednomjesečni pritvor. Rješenje je donio sudija Kantonalnog suda u Sarajevu Husein Delalić.  

Bosna i Hercegovina 27.07.2019 | 18:26
Ranila supruga: Detalji istrage
Advokatica Džema Milaimi-Hasanagić, koja zastupa Sadikovićevu, juče je na sjednici istakla da se u ovom slučaju ne može govoriti o pokušaju ubistva, na čemu insistira Tužilaštvo, već da je riječ o nužnoj odbrani.

– Stava smo da moja branjenica nije počinila krivično djelo ubistva u pokušaju iz razloga što nije imala namjeru da na bilo koji način povrijedi supruga, a pogotovo ne da ga liši života – rekla je Milaimi-Hasanagić.

Sadiković juče nije davala izjave na Sudu. Kako Avaz saznaje Ajla je u istrazi potvrdila da se sastala sa suprugom u kafiću “Intermezzo” na Ciglanama kako bi raspravili oko brakorazvodne parnice. Međutim, došlo je do žestoke svađe. Prema Ajlinoj izjavi, Denis ju je sve vrijeme udarao dok su se kretali iz kafića prema vozilu na parkingu.

Veliki strah 

Kada su stigli, Denis je, prema njenim riječima, u jednom momentu desnom rukom zamahnuo prema leđima. Isprepadana Ajla pomislila je da njen suprug ima pištolj za pojasom. U strahu da će je na kraju i ubiti, izvukla je svoj “tetejac” iz tašne i ispalila hitac. Ajla je svog supruga i dok su bili u vanbračnoj vezi prijavljivala zbog nasilja.

Saznaje se da je Ajla Sadiković, kao vojnik prve klase Oružanih snaga BiH, dva puta bila u Avganistanu, te da je odlikovana. Trebala je za mjesec otići u Veliku Britaniju na obuku.

Lakše povrede 

Denis Sadiković je hicem iz „tetejca“ pogođen blizu prepone, ali mu nije povrijeđen nijedan vitalni organ. Ljekari Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu konstatovali su lakše povrede, ali je zbog povrede mišića zadržan na Klinici za ortopediju.

Komentari / 0

Ostavite komentar