Цвајта: Неславан почетак Динама!

Нирнберг решио да се одмах врати у Буднеслигу! Хајденхајм чекао последњих десет минута да дође до победе.

Фудбал 27.07.2019 | 20:02
Цвајта: Неславан почетак Динама!
Крцате трибине, бучни навијачи и почетак Цвајте. Рекло би се, све је спремно за велики спектакл. Али Нирнберг је решио и успео је да поквари велику журку у Дрездену. Прошлогодишњи Бундеслигаш је на веома тешком гостовању против Динама дошао до сва три бода минималном победом, 0:1 (0:0).

Била је екипа Динама из Дрездена бољи ривал током највећег дела меча. Заправо, били су толико добри да Нирнбергу током првог полувремена нису допустили нити један шут у оквир гола. Гости су тако само једном шутирали, руку на срце, веома непрецизно. Домаћи су нападали из свих оружја, али једноставно није ишло.

И како то обично бива, испунило се старо проклетство и казна је стигла на другој страни. Све због непажње одбране домаћег тима. Послао је један центаршут Оливер Сорг ка Николи Доведану, није он био претерано опасан, али је био довољан да пробије лед. Лопта је пала на главу аустријског фудбалера, голман је био на ничијој земљи и веома лако је савладан.

Покушавао је Динамо да се до краја сусрета ишчупа, нападао је, али три бода су ипак завршила у Нирнбергу.

Два меча играна су у каснијем, поподневном термину. Кил није успео да оправда улогу фаворита на отварању Цвајте против Сандхаузена, али је на крају успео да дође до једног бода.

Гледали смо прилично отворену утакмицу са великим бројем покушаја на обе стране терена. Кил је имао иницијативу, али је она била јалова и током уводних 45 минута игре Сандхаузен је био тај који је имао конкретније прилике, а на крају и први дошао до поготка и то већ на старту меча.

Марио Енгелс је пробио по левој страни терена и центрирао је ка Кевину Беренсу, који је лопту лепо дочекао на лопту и проследио је у малу мрежу.

Гол Кила је био као преписан. Ван ден Берг је слично пробио по левој страни, центрирао, а Емануел Ајоха је исто тако „закуцао“ лопту иза голмана Сандхаузена. Домаћи су до краја нападали, имали су пар добрих прилика за потпуни преокрет, али је резултат остао непромењен.

На преосталом мечу суботњег програма првог кола Цвајте, све је решено у последњих десет минута утакмице. Новајлија Оснабрик био је на добром путу да дође до велике победе против Хајденхајма, али је на крају чак и убедљиво поражен.

Прво полувреме није нам донело ни голове, а ни нека превелика узбуђења, а она су кренула у 58. минуту када су домаћи на велику радост многобројних навијача дошли до предности. Феликс Агу је центрирао са десне стране, голман Хајденхајма је промашио лопту, а она је завршила на десној нози Анаса Уахимакоји је само морао да је „стави“ у мрежу.

А онда, фантастичан гол Себастијан Грајсбека за изједначење. Играо се 74. минут утакмице, дочекао је одбијену лопту на ивици казненог простора и волејом је послао у мрежу.

Коштала је Оснабрик грешка Волцеа из 83. минута када је потпуно непотребно добио други жути картон. Хајденхајм је са играчем више на терену знатно снажније кренуо ка голу ривала и дошао је, не до једног, већ до два поготка. У 89. минуту је Лајперц главом успео да пребаци голмана домаћих за водство.

Последњи гол дошао је након магије истог фудбалера. Сјајно је заобишао једног од одбрамбених фудбалера Оснабрика, преварио и голмана и додао Оту који је само морао да убаци лопту у мрежу, за коначних 1:3.

БУНДЕСЛИГА 2 - 1. КОЛО

Петак

Штутгарт - Хановер 2:1 (2:1)
/Гомез 29, Дидави 36 - Авуђа 39аг/

Субота

Динамо Дрезден - Нирнберг 0:1 (0:0)
/Доведан 53/

Холштајн Кил - Сандхаузен 1:1 (0:1)
/Ајоха 52 - Беренс 4/

Оснабрик - Хајденхајм 1:3 (0:0)
/Уахим 58 - Гарјсбек 74, Лајперц 89, Ото 94/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар