Cvajta: Neslavan početak Dinama!

Nirnberg rešio da se odmah vrati u Budnesligu! Hajdenhajm čekao poslednjih deset minuta da dođe do pobede.

Fudbal 27.07.2019 | 20:02
Cvajta: Neslavan početak Dinama!
Krcate tribine, bučni navijači i početak Cvajte. Reklo bi se, sve je spremno za veliki spektakl. Ali Nirnberg je rešio i uspeo je da pokvari veliku žurku u Drezdenu. Prošlogodišnji Bundesligaš je na veoma teškom gostovanju protiv Dinama došao do sva tri boda minimalnom pobedom, 0:1 (0:0).

Bila je ekipa Dinama iz Drezdena bolji rival tokom najvećeg dela meča. Zapravo, bili su toliko dobri da Nirnbergu tokom prvog poluvremena nisu dopustili niti jedan šut u okvir gola. Gosti su tako samo jednom šutirali, ruku na srce, veoma neprecizno. Domaći su napadali iz svih oružja, ali jednostavno nije išlo.

I kako to obično biva, ispunilo se staro prokletstvo i kazna je stigla na drugoj strani. Sve zbog nepažnje odbrane domaćeg tima. Poslao je jedan centaršut Oliver Sorg ka Nikoli Dovedanu, nije on bio preterano opasan, ali je bio dovoljan da probije led. Lopta je pala na glavu austrijskog fudbalera, golman je bio na ničijoj zemlji i veoma lako je savladan.

Pokušavao je Dinamo da se do kraja susreta iščupa, napadao je, ali tri boda su ipak završila u Nirnbergu.

Dva meča igrana su u kasnijem, popodnevnom terminu. Kil nije uspeo da opravda ulogu favorita na otvaranju Cvajte protiv Sandhauzena, ali je na kraju uspeo da dođe do jednog boda.

Gledali smo prilično otvorenu utakmicu sa velikim brojem pokušaja na obe strane terena. Kil je imao inicijativu, ali je ona bila jalova i tokom uvodnih 45 minuta igre Sandhauzen je bio taj koji je imao konkretnije prilike, a na kraju i prvi došao do pogotka i to već na startu meča.

Mario Engels je probio po levoj strani terena i centrirao je ka Kevinu Berensu, koji je loptu lepo dočekao na loptu i prosledio je u malu mrežu.

Gol Kila je bio kao prepisan. Van den Berg je slično probio po levoj strani, centrirao, a Emanuel Ajoha je isto tako „zakucao“ loptu iza golmana Sandhauzena. Domaći su do kraja napadali, imali su par dobrih prilika za potpuni preokret, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Na preostalom meču subotnjeg programa prvog kola Cvajte, sve je rešeno u poslednjih deset minuta utakmice. Novajlija Osnabrik bio je na dobrom putu da dođe do velike pobede protiv Hajdenhajma, ali je na kraju čak i ubedljivo poražen.

Prvo poluvreme nije nam donelo ni golove, a ni neka prevelika uzbuđenja, a ona su krenula u 58. minutu kada su domaći na veliku radost mnogobrojnih navijača došli do prednosti. Feliks Agu je centrirao sa desne strane, golman Hajdenhajma je promašio loptu, a ona je završila na desnoj nozi Anasa Uahimakoji je samo morao da je „stavi“ u mrežu.

A onda, fantastičan gol Sebastijan Grajsbeka za izjednačenje. Igrao se 74. minut utakmice, dočekao je odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora i volejom je poslao u mrežu.

Koštala je Osnabrik greška Volcea iz 83. minuta kada je potpuno nepotrebno dobio drugi žuti karton. Hajdenhajm je sa igračem više na terenu znatno snažnije krenuo ka golu rivala i došao je, ne do jednog, već do dva pogotka. U 89. minutu je Lajperc glavom uspeo da prebaci golmana domaćih za vodstvo.

Poslednji gol došao je nakon magije istog fudbalera. Sjajno je zaobišao jednog od odbrambenih fudbalera Osnabrika, prevario i golmana i dodao Otu koji je samo morao da ubaci loptu u mrežu, za konačnih 1:3.

BUNDESLIGA 2 - 1. KOLO

Petak

Štutgart - Hanover 2:1 (2:1)
/Gomez 29, Didavi 36 - Avuđa 39ag/

Subota

Dinamo Drezden - Nirnberg 0:1 (0:0)
/Dovedan 53/

Holštajn Kil - Sandhauzen 1:1 (0:1)
/Ajoha 52 - Berens 4/

Osnabrik - Hajdenhajm 1:3 (0:0)
/Uahim 58 - Garjsbek 74, Lajperc 89, Oto 94/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar