СП: Нови Фелпс - Кејлеб Дресел "жање" злата у Гвангџуу!

Амерички пливач Кејлеб Дресел освојио је још три златне медаље на Светском првенству у Јужној Кореји.  Некад Фелпс, данас он: Ово је време Кејлеба Дресела! Феноменални Американац ниже најсјајнија одличја на Светском првенству. . .

Остали спортови 27.07.2019 | 17:11
СП: Нови Фелпс - Кејлеб Дресел "жање" злата у Гвангџуу!
Дресел је доминирао у Гвангџуу на 50 метара слободно, 100 метара делфин и у мешовитој штафети 4x100 слободно.

Кејлеб је најпре освојио злато у најбржој пливачкој дисциплини, на 50 метара слободно испливавши ту деоницу за 21,04 секунде. Ово је уједно и нови рекорд светских првенстава.

Бразилац Бруно Фратус и Грк Кристијан Гколомев "поделили" су сребро пошто су до циља стигли за 21,45 секунди.

Сјајни Американац је само 34 минута касније славио и на 100 метара делфин и тако стигао до петог најсјајнијег, а укупно шестог одличја у Гванџуу.

Он је ту трку завршио за 49,66 секунди. Рус Андреј Минаков је освојио сребро (50,83), а Јужноафриканац Чад ле Крос бронзану медаљу (51,16).

Дресел је победама у ове две дисциплине одбранио злата освојена пре две године у Будимпешти.

На крају, Дресел је био део мешовите штафете која је поставила нови светски рекорд и освојила злато. Тим САД у саставу Дресел, Зак Епл, Мелори Комерфорд и Симон Мануел је штоперицу зауставио након 3:19,40.

Дресел сада има шест освојених злата и једно сребро на шампионату у Гванџуу, а у недељу би тој колекцији могао да дода још једно одличје пошто ће бити део штафете 4x100 мешовито.

Сребро у мешовитој штафети освојила је Аустралије, а бронзу тим Француске.

Швеђанка Сара Сјестрем освојила је треће узастопно злато на 50 метара делфин пошто је финале испливала за 25,02 секунде и иза себе оставила Холанђанку Раноми Кромовиђојо и Египћанку Фариду Осман.

Након светског рекорда у полуфиналу у петак, 17-годишња Американка Реган Смит је испливала друго најбрже време у историји на 200 метара леђно и тако стигла до злата.

Она је трку завршила за два минута и 3,69 секунди.

Још једно злато Америци донела је Кејти Ледецки која је тријумфовала у трци на 800 метара и тако продужила своју "владавину" у овој дисциплини пошто јој је ово четврто узастопно светско злато.

Она је стазу прешла за осам минута и 13,58 секунди.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар