SP: Novi Felps - Kejleb Dresel "žanje" zlata u Gvangdžuu!

Američki plivač Kejleb Dresel osvojio je još tri zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.  Nekad Felps, danas on: Ovo je vreme Kejleba Dresela! Fenomenalni Amerikanac niže najsjajnija odličja na Svetskom prvenstvu. . .

Ostali sportovi 27.07.2019 | 17:11
SP: Novi Felps - Kejleb Dresel "žanje" zlata u Gvangdžuu!
Dresel je dominirao u Gvangdžuu na 50 metara slobodno, 100 metara delfin i u mešovitoj štafeti 4x100 slobodno.

Kejleb je najpre osvojio zlato u najbržoj plivačkoj disciplini, na 50 metara slobodno isplivavši tu deonicu za 21,04 sekunde. Ovo je ujedno i novi rekord svetskih prvenstava.

Brazilac Bruno Fratus i Grk Kristijan Gkolomev "podelili" su srebro pošto su do cilja stigli za 21,45 sekundi.

Sjajni Amerikanac je samo 34 minuta kasnije slavio i na 100 metara delfin i tako stigao do petog najsjajnijeg, a ukupno šestog odličja u Gvandžuu.

On je tu trku završio za 49,66 sekundi. Rus Andrej Minakov je osvojio srebro (50,83), a Južnoafrikanac Čad le Kros bronzanu medalju (51,16).

Dresel je pobedama u ove dve discipline odbranio zlata osvojena pre dve godine u Budimpešti.

Na kraju, Dresel je bio deo mešovite štafete koja je postavila novi svetski rekord i osvojila zlato. Tim SAD u sastavu Dresel, Zak Epl, Melori Komerford i Simon Manuel je štopericu zaustavio nakon 3:19,40.

Dresel sada ima šest osvojenih zlata i jedno srebro na šampionatu u Gvandžuu, a u nedelju bi toj kolekciji mogao da doda još jedno odličje pošto će biti deo štafete 4x100 mešovito.

Srebro u mešovitoj štafeti osvojila je Australije, a bronzu tim Francuske.

Šveđanka Sara Sjestrem osvojila je treće uzastopno zlato na 50 metara delfin pošto je finale isplivala za 25,02 sekunde i iza sebe ostavila Holanđanku Ranomi Kromoviđojo i Egipćanku Faridu Osman.

Nakon svetskog rekorda u polufinalu u petak, 17-godišnja Amerikanka Regan Smit je isplivala drugo najbrže vreme u istoriji na 200 metara leđno i tako stigla do zlata.

Ona je trku završila za dva minuta i 3,69 sekundi.

Još jedno zlato Americi donela je Kejti Ledecki koja je trijumfovala u trci na 800 metara i tako produžila svoju "vladavinu" u ovoj disciplini pošto joj je ovo četvrto uzastopno svetsko zlato.

Ona je stazu prešla za osam minuta i 13,58 sekundi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar