Трагикомедија у БиХ: ФК Сарајево - европски бескућник!

Да се фудбал на нашим просторима и даље налази на изузетно ниском нивоу у организационом погледу, потврдила нам је актуелна ситуација у БиХ.

Фудбал 28.07.2019 | 12:26
Трагикомедија у БиХ: ФК Сарајево - европски бескућник!
Десетак дана пре наступа у трећем колу квалификација за Лигу Европе, екипа Сарајева и даље не зна на ком стадиону ће бити домаћин.

Наиме, највећи бх. сатадион "Асим Ферхатовић Хасе", регуларни дом ФК Сарајево на Кошеву, не испуњава основне услове УЕФА за домаћинство међународних мечева.

Стога "бордо" клуб мора да пронађе алтернативу, а обратио се градском ривалу Жељезничару те Зеници од којих су затражили понуде са ценом за коришћење стадиона у периоду од једног до три дана.

Међутим, на адресу ФК Сарајево још нису стигли званични одговори са "Грбавице" и "Билиног поља".

Из Зенице је стигло саопштењем за јавност, али из ФК Челик, у којем су ситакли да је ФК Сарајево упит у коришћење Билиног поља послао на погрешну адресу.

Град Зеница је дао Челику стадион на коришћење у наредних десет година, па су из редова великог ривала поручили да је требало да пишу њима на адресу Кулина Бана бб, а не Граду.

С друге стране, са Грбавице је стигла потврда да се градски ривал распитује за наступ на њиховом стадиону, а одлука Управног одбора клуба се очекује у наредним данима.

У сваком случају, ФК Сарајево ће ова епизода у Европи да скупо кошта, јер Жељо их сигурно неће "частити", а трошкови организације у Зеници, која има боље услове од Грбавице ће бити знатно већи.

Не само због тога што се у Зеници сигурни имати мању подршку него у свом граду, него ће бити и неопходне веће мере безбедности због великог анимозитета између навијача Сарајева и Челика, чији навијачи ће сигурно приредити 'дочек' "Хордама зла".

Сарајево ће 8. августа угостити победника двомеча ИИ кола квалификација за ЛЕ између БАТЕ Борисова из Белорусије и Росенборга из Норвешке.

У првом мечу у Борисову је било 2:1 за Белорусе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар