Tragikomedija u BiH: FK Sarajevo - evropski beskućnik!

Da se fudbal na našim prostorima i dalje nalazi na izuzetno niskom nivou u organizacionom pogledu, potvrdila nam je aktuelna situacija u BiH.

Fudbal 28.07.2019 | 12:26
Tragikomedija u BiH: FK Sarajevo - evropski beskućnik!
Desetak dana pre nastupa u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, ekipa Sarajeva i dalje ne zna na kom stadionu će biti domaćin.

Naime, najveći bh. satadion "Asim Ferhatović Hase", regularni dom FK Sarajevo na Koševu, ne ispunjava osnovne uslove UEFA za domaćinstvo međunarodnih mečeva.

Stoga "bordo" klub mora da pronađe alternativu, a obratio se gradskom rivalu Željezničaru te Zenici od kojih su zatražili ponude sa cenom za korišćenje stadiona u periodu od jednog do tri dana.

Međutim, na adresu FK Sarajevo još nisu stigli zvanični odgovori sa "Grbavice" i "Bilinog polja".

Iz Zenice je stiglo saopštenjem za javnost, ali iz FK Čelik, u kojem su sitakli da je FK Sarajevo upit u korišćenje Bilinog polja poslao na pogrešnu adresu.

Grad Zenica je dao Čeliku stadion na korišćenje u narednih deset godina, pa su iz redova velikog rivala poručili da je trebalo da pišu njima na adresu Kulina Bana bb, a ne Gradu.

S druge strane, sa Grbavice je stigla potvrda da se gradski rival raspituje za nastup na njihovom stadionu, a odluka Upravnog odbora kluba se očekuje u narednim danima.

U svakom slučaju, FK Sarajevo će ova epizoda u Evropi da skupo košta, jer Željo ih sigurno neće "častiti", a troškovi organizacije u Zenici, koja ima bolje uslove od Grbavice će biti znatno veći.

Ne samo zbog toga što se u Zenici sigurni imati manju podršku nego u svom gradu, nego će biti i neophodne veće mere bezbednosti zbog velikog animoziteta između navijača Sarajeva i Čelika, čiji navijači će sigurno prirediti 'doček' "Hordama zla".

Sarajevo će 8. avgusta ugostiti pobednika dvomeča II kola kvalifikacija za LE između BATE Borisova iz Belorusije i Rosenborga iz Norveške.

U prvom meču u Borisovu je bilo 2:1 za Beloruse.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar