Шта се догађа са играчима Реала?!

32 повреде од јануара! Реал Мадрид ће се тешко опоравити од дебакла против Атлетика, али тренера Зинедина Зидана од резултата (3:7) више брине здравствени билтен.

Фудбал 28.07.2019 | 08:00
Шта се догађа са играчима Реала?!
Француски стручњак је неколико недеља уочи почетка нове сезоне буквално без пола тима.

Пре неколико дана је на девет месеци остао без Марка Асенсија, а већ у првом полувремену меча са Атлетиком колено је повредио и Лука Јовић.

Међутим, ту није крај Зидановим мукама јер је пола сата пре краја терен због проблема са коленом напустио и Лука Модрић.

Реал се још није огласио у вези са озбиљношћу повреда Србина и Хрвата, конкретне информације се очекују током дана након лекарских прегледа.

Ове повреде морају да упале "црвено светло" у Реалу и да се стручни штаб запита да ли се адекватно ради на физичкој припреми играча.

Не могу да се контролишу ситуације попут неопрезних стартова ривала, али Асенсио, Јовић и Модрић нису први који су се повредили у скорије време.

Зидан већ неко време не може да рачуна на Брахима Дијаса и Ферланда Мендија, а од јануара су играчи Реала доживели чак 32 повреду, од чега 23 мишићног порекла.

Клуб је реалативно скоро ангажовао новог кондиционог тренера Грегорија Дупона, пред којим је огроман посао опоравка играча који су се повређивали под Оскаром Каром (тренер у стручном штабу Ђулена Лопетегија) и Антонија Пинтуса (Сантјаго Солари, Зидан).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар