Šta se događa sa igračima Reala?!

32 povrede od januara! Real Madrid će se teško oporaviti od debakla protiv Atletika, ali trenera Zinedina Zidana od rezultata (3:7) više brine zdravstveni bilten.

Fudbal 28.07.2019 | 08:00
Šta se događa sa igračima Reala?!
Francuski stručnjak je nekoliko nedelja uoči početka nove sezone bukvalno bez pola tima.

Pre nekoliko dana je na devet meseci ostao bez Marka Asensija, a već u prvom poluvremenu meča sa Atletikom koleno je povredio i Luka Jović.

Međutim, tu nije kraj Zidanovim mukama jer je pola sata pre kraja teren zbog problema sa kolenom napustio i Luka Modrić.

Real se još nije oglasio u vezi sa ozbiljnošću povreda Srbina i Hrvata, konkretne informacije se očekuju tokom dana nakon lekarskih pregleda.

Ove povrede moraju da upale "crveno svetlo" u Realu i da se stručni štab zapita da li se adekvatno radi na fizičkoj pripremi igrača.

Ne mogu da se kontrolišu situacije poput neopreznih startova rivala, ali Asensio, Jović i Modrić nisu prvi koji su se povredili u skorije vreme.

Zidan već neko vreme ne može da računa na Brahima Dijasa i Ferlanda Mendija, a od januara su igrači Reala doživeli čak 32 povredu, od čega 23 mišićnog porekla.

Klub je realativno skoro angažovao novog kondicionog trenera Gregorija Dupona, pred kojim je ogroman posao oporavka igrača koji su se povređivali pod Oskarom Karom (trener u stručnom štabu Đulena Lopetegija) i Antonija Pintusa (Santjago Solari, Zidan).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar