Још ситнице дијеле Сергеја од Јунајтеда!

Тражи се договор за бонусе. . .  Матеја Кежман завршава највећи трансфер у историји српског фудбала!

Фудбал 27.07.2019 | 23:40
Још ситнице дијеле Сергеја од Јунајтеда!
Трансфер Сергеја Милинковић Савића у Манчестер јунајтед све је ближи реализацији, а следећа недеља биће кључна у преговорима Матеје Кежмана и спортског сектора великана са Олд Трафорда.

Сергејев агент допутовао је јуче у Манчестер како би разрадио детаље највећег трансфера у историји српског фудбала, а иако су сигнали позитивни, остали су још неки детаљи који би током наредних дана требало да се разреше. Римски дневник Коријере дело Спорт надовезао се на јучерашњу причу миланског листа Газета дело Спорт и објавио да се још тражи права формула за бонусе који ће бити укључени у трансфер укупне вредности 90.000.000 евра. Газета је известила јавност о томе да ће операција бити изведена по систему 75.000.000 евра фиксно, плус 5.000.000 у лакше и још 10.000.000 евра у теже достижним бонусима. 

Управо је у тих 15.000.000 евра настала забуна. Наиме, Лацио од Јунајтеда тражи да свих 15.000.000 евра буде обједињено и реализовано под истим, лакшим условима. Није то препрека због које би две стране морале да буду забринуте, али ће се преговори очигледно одужити и током наредне седмице. Коријере тврди да ће Манчестер јунајтед суму од 90.000.000 евра издвојити још десет милиона европских новчаница за провизију Кежману јер је свог клијента успео да наговори да изабере Олд Трафорд пре Парка принчева. 

Осим економског фактора, трансфер српског везисте у највећој мери зависи од будућности Пола Погбе. То је нешто на чему Манчестер јунајтед увелико ради, а самим тим што је на прагу коначног договора за Сергеја, јасно је свима да ће Погба у самом финишу прелазног рока за енглеске клубове заиста прећи у Реал. Остаје само да се види по којој цени. Конкретни разговори Реала и Јунајтеда за Француза заказани су за наредну седмицу, а чим се пронађе коначна формула за ову операцију, јавиће се и зелено светло за Сергеја.

Све би, суштински могло да буде решено у наредној седмици, а најкасније до 8. августа, када се ставља катанац на летњу пијацу у Премијер лиги.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар