Još sitnice dijele Sergeja od Junajteda!

Traži se dogovor za bonuse. . .  Mateja Kežman završava najveći transfer u istoriji srpskog fudbala!

Fudbal 27.07.2019 | 23:40
Još sitnice dijele Sergeja od Junajteda!
Transfer Sergeja Milinković Savića u Mančester junajted sve je bliži realizaciji, a sledeća nedelja biće ključna u pregovorima Mateje Kežmana i sportskog sektora velikana sa Old Traforda.

Sergejev agent doputovao je juče u Mančester kako bi razradio detalje najvećeg transfera u istoriji srpskog fudbala, a iako su signali pozitivni, ostali su još neki detalji koji bi tokom narednih dana trebalo da se razreše. Rimski dnevnik Korijere delo Sport nadovezao se na jučerašnju priču milanskog lista Gazeta delo Sport i objavio da se još traži prava formula za bonuse koji će biti uključeni u transfer ukupne vrednosti 90.000.000 evra. Gazeta je izvestila javnost o tome da će operacija biti izvedena po sistemu 75.000.000 evra fiksno, plus 5.000.000 u lakše i još 10.000.000 evra u teže dostižnim bonusima. 

Upravo je u tih 15.000.000 evra nastala zabuna. Naime, Lacio od Junajteda traži da svih 15.000.000 evra bude objedinjeno i realizovano pod istim, lakšim uslovima. Nije to prepreka zbog koje bi dve strane morale da budu zabrinute, ali će se pregovori očigledno odužiti i tokom naredne sedmice. Korijere tvrdi da će Mančester junajted sumu od 90.000.000 evra izdvojiti još deset miliona evropskih novčanica za proviziju Kežmanu jer je svog klijenta uspeo da nagovori da izabere Old Traford pre Parka prinčeva. 

Osim ekonomskog faktora, transfer srpskog veziste u najvećoj meri zavisi od budućnosti Pola Pogbe. To je nešto na čemu Mančester junajted uveliko radi, a samim tim što je na pragu konačnog dogovora za Sergeja, jasno je svima da će Pogba u samom finišu prelaznog roka za engleske klubove zaista preći u Real. Ostaje samo da se vidi po kojoj ceni. Konkretni razgovori Reala i Junajteda za Francuza zakazani su za narednu sedmicu, a čim se pronađe konačna formula za ovu operaciju, javiće se i zeleno svetlo za Sergeja.

Sve bi, suštinski moglo da bude rešeno u narednoj sedmici, a najkasnije do 8. avgusta, kada se stavlja katanac na letnju pijacu u Premijer ligi.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar