Изјава селектора Хрватске која треба да се чује и овдје!

Хрватска освојила треће место на Светском првенству у ватерполу, а Ивица Туцак одговорио критичарима: "Има ту и ШАРЛАТАНСКИХ коментара, па не можеш увек да будеш први". Андро Бушље се опростио од репрезентације.

Остали спортови 27.07.2019 | 22:15
Изјава селектора Хрватске која треба да се чује и овдје!
После пораза подмлађене репрезентације Србије од Шпаније у четвртфиналу Светског првенства у Јужној Кореји, који је значио и елиминацију из борбе за медеља, у делу овдашње јавности било је и негативних коментара на рачун националног тима. 

У спорту који је дао МНОГО, донео МНОГО радости, заиста, нема места таквим критикама. Наравно да постоји разочарање што Србија у ватерполу није наставила низ освајања медаље на великом такмичењу, али далеко од тога да је трагедија пето место, које је освојено након победе над Аустралијом.

Слични негативни коментари чули су се и у хрватској спортској јавности након што је Хрватска изгубила полуфинални дуел од Шпаније и тако остала без могућности да брани освојено злато са претходног шампионата.

Али, Хрвати су се издигли, прибрали и у борби за треће место савладали Мађарску. Била је то прилика да селектор ватерполиста Хрватске Ивица Туцак "отвори душу". 

"Мислим да су момци заслужили још једну медаљу, бронза на Светском првенству је нешто велико за нас, велико за све спортисте. Није оно што смо хтели, али неће увек бити злато. Иза мене су ужасно тешка два дана, нећу рећи најтежа у мом животу, било је нажалост тежих, али превладавао је бол. Хвала мојим играчима, нисам губио веру у њих. Ово је велики резултат за хрватски ватерполо, ми смо крем светског ватерпола, врх смо", рекао је Туцак.

О критикама:

"Ја знам да људи онако некада прилазе из велике љубави или превелике мржње, не знам ја то, не занима ме. Некакав шарлатански приступ, не можеш увек да будеш бити први, али овако реаговати после ова два дана (од пораза против Шпаније у полуфиналу), то чини разлику између великих екипа и правих спортиста и оних који то никада неће бити. Зато ми и јесмо увек у врху".

Иначе, капитен хрватског тима, Андро Бушље, који има свих седам медаља за Хрватску са евстких првенстава (два злата, сребро и четири бронзе), објавио је у сузама да му је ово последње светско првенство.

"Мислим да је ово моје последње светско првенство, опраштам се са медаљом, пресрећан сам".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар