Izjava selektora Hrvatske koja treba da se čuje i ovdje!

Hrvatska osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu u vaterpolu, a Ivica Tucak odgovorio kritičarima: "Ima tu i ŠARLATANSKIH komentara, pa ne možeš uvek da budeš prvi". Andro Bušlje se oprostio od reprezentacije.

Ostali sportovi 27.07.2019 | 22:15
Izjava selektora Hrvatske koja treba da se čuje i ovdje!
Posle poraza podmlađene reprezentacije Srbije od Španije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, koji je značio i eliminaciju iz borbe za medelja, u delu ovdašnje javnosti bilo je i negativnih komentara na račun nacionalnog tima. 

U sportu koji je dao MNOGO, doneo MNOGO radosti, zaista, nema mesta takvim kritikama. Naravno da postoji razočaranje što Srbija u vaterpolu nije nastavila niz osvajanja medalje na velikom takmičenju, ali daleko od toga da je tragedija peto mesto, koje je osvojeno nakon pobede nad Australijom.

Slični negativni komentari čuli su se i u hrvatskoj sportskoj javnosti nakon što je Hrvatska izgubila polufinalni duel od Španije i tako ostala bez mogućnosti da brani osvojeno zlato sa prethodnog šampionata.

Ali, Hrvati su se izdigli, pribrali i u borbi za treće mesto savladali Mađarsku. Bila je to prilika da selektor vaterpolista Hrvatske Ivica Tucak "otvori dušu". 

"Mislim da su momci zaslužili još jednu medalju, bronza na Svetskom prvenstvu je nešto veliko za nas, veliko za sve sportiste. Nije ono što smo hteli, ali neće uvek biti zlato. Iza mene su užasno teška dva dana, neću reći najteža u mom životu, bilo je nažalost težih, ali prevladavao je bol. Hvala mojim igračima, nisam gubio veru u njih. Ovo je veliki rezultat za hrvatski vaterpolo, mi smo krem svetskog vaterpola, vrh smo", rekao je Tucak.

O kritikama:

"Ja znam da ljudi onako nekada prilaze iz velike ljubavi ili prevelike mržnje, ne znam ja to, ne zanima me. Nekakav šarlatanski pristup, ne možeš uvek da budeš biti prvi, ali ovako reagovati posle ova dva dana (od poraza protiv Španije u polufinalu), to čini razliku između velikih ekipa i pravih sportista i onih koji to nikada neće biti. Zato mi i jesmo uvek u vrhu".

Inače, kapiten hrvatskog tima, Andro Bušlje, koji ima svih sedam medalja za Hrvatsku sa evstkih prvenstava (dva zlata, srebro i četiri bronze), objavio je u suzama da mu je ovo poslednje svetsko prvenstvo.

"Mislim da je ovo moje poslednje svetsko prvenstvo, opraštam se sa medaljom, presrećan sam".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar