Кобно четвртфинале: Крај за Кецмановића у Атланти!

Следећа станица Вашингтон! Београдског тинејџера савладао домаћи тенисер Тејлор Фриц који ће се за финале борити са Попирином. У другом полуфиналу састају се Де Минор и Опелка.

Тенис 27.07.2019 | 15:17
Кобно четвртфинале: Крај за Кецмановића у Атланти!
Српски тенис је синоћ и дефинитивно завршио са овом седмицом. Након Душана Лајовића у Гштаду, Филипа Крајиновића у Хамбургу, те Нине Стојановић у Јурмали још један нас играч је заустављен у четвртфиналу.

У питању је Миомир Кецмановић који није могао да се носи са одличним Американцем Тејлором Фрицом на АТП 250 такмичењу у Атланти (тврда подлога, наградни фонд 694.995 $). Домаћи ас, који је недавно у Истборну освојио прву АТП титулу у каријери, уз помоћ 11 асова и чак 90 посто освојених првих сервиса није београдском тинејџеру допустио нити једну брејк-прилику у победи резултатом 6:1 и 7:6 (1).

Американац ће се за финале борити са својим овоседмичним дубл партнером, Британцем Камероном Норијем који је био бољи од Аустралијанца Алексеја Попирина. То ће бити њихово треће одмеравање, а тренутно је 1-1. Оба меча су одиграли ове годсине на тврдим подлогама и оба су била веома напета, што и сда очекујемо. Фаворит је 21-годишњи Фриц.

У другом полуфиналу се састају два млада играча, аустралијски суперталенат Алекс де Минор и још један домаћи играч, 211 цм високи Рајли Опелка. Тренутно 34. и 57. рекет света су се до сада једном одмерили, ове године у Сиднеју такође на тврдој подлози када је на домаћем терену у два тесна сета бољи био Де Минор. Нешто слично очекујемо и да се догоди у АтлАнти, а први тип нам је да ће гемови отићи у плус. Благу предност дајемо Американцу, пре свега због убитачних сервиса,   познато је да је такмичење у Атланти као створено за моћне сервере који је редовно освајају.

Миомир Кецмановић је продором у четвртфинале зарадио 20.330 долара бруто новчане награде и успут сакупио 45 АТП поена што ће му помоћи да напредује на АТП листи која излази у понедељак близу 60. позиоције, а то ће му бити пласман каријере. Иначе занинљиво је да ће одмах на наредном турниру који игра, АТП 250 у Вашингтону који почиње у понедељак у првом колу укрстити рекете са Попирином.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар