Kobno četvrtfinale: Kraj za Kecmanovića u Atlanti!

Sledeća stanica Vašington! Beogradskog tinejdžera savladao domaći teniser Tejlor Fric koji će se za finale boriti sa Popirinom. U drugom polufinalu sastaju se De Minor i Opelka.

Tenis 27.07.2019 | 15:17
Kobno četvrtfinale: Kraj za Kecmanovića u Atlanti!
Srpski tenis je sinoć i definitivno završio sa ovom sedmicom. Nakon Dušana Lajovića u Gštadu, Filipa Krajinovića u Hamburgu, te Nine Stojanović u Jurmali još jedan nas igrač je zaustavljen u četvrtfinalu.

U pitanju je Miomir Kecmanović koji nije mogao da se nosi sa odličnim Amerikancem Tejlorom Fricom na ATP 250 takmičenju u Atlanti (tvrda podloga, nagradni fond 694.995 $). Domaći as, koji je nedavno u Istbornu osvojio prvu ATP titulu u karijeri, uz pomoć 11 asova i čak 90 posto osvojenih prvih servisa nije beogradskom tinejdžeru dopustio niti jednu brejk-priliku u pobedi rezultatom 6:1 i 7:6 (1).

Amerikanac će se za finale boriti sa svojim ovosedmičnim dubl partnerom, Britancem Kameronom Norijem koji je bio bolji od Australijanca Alekseja Popirina. To će biti njihovo treće odmeravanje, a trenutno je 1-1. Oba meča su odigrali ove godsine na tvrdim podlogama i oba su bila veoma napeta, što i sda očekujemo. Favorit je 21-godišnji Fric.

U drugom polufinalu se sastaju dva mlada igrača, australijski supertalenat Aleks de Minor i još jedan domaći igrač, 211 cm visoki Rajli Opelka. Trenutno 34. i 57. reket sveta su se do sada jednom odmerili, ove godine u Sidneju takođe na tvrdoj podlozi kada je na domaćem terenu u dva tesna seta bolji bio De Minor. Nešto slično očekujemo i da se dogodi u AtlAnti, a prvi tip nam je da će gemovi otići u plus. Blagu prednost dajemo Amerikancu, pre svega zbog ubitačnih servisa,   poznato je da je takmičenje u Atlanti kao stvoreno za moćne servere koji je redovno osvajaju.

Miomir Kecmanović je prodorom u četvrtfinale zaradio 20.330 dolara bruto novčane nagrade i usput sakupio 45 ATP poena što će mu pomoći da napreduje na ATP listi koja izlazi u ponedeljak blizu 60. poziocije, a to će mu biti plasman karijere. Inače zaninljivo je da će odmah na narednom turniru koji igra, ATP 250 u Vašingtonu koji počinje u ponedeljak u prvom kolu ukrstiti rekete sa Popirinom.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar