СП: Срби пети, Хрватима бронза, Италији титула!

Ватерполисти Србије освојили пето место на Светском првенству! Ватерполо репрезентација Србије освојила је пето место на Светском првенству у Кванџуу, пошто је победила селекцију Аустралије са 13:9 (6:1, 3:2, 1:2, 3:4).  Јоковић потопио Мађаре и донео бронзу Хрватској.  Ватерполисти Хрватске су освојили бронзану медаљу.  Италија нови шампион света у ватерполу! Ватерполо репрезентација Италије освојила је титулу првака света у Јужној Кореји.

Остали спортови 27.07.2019 | 14:01
СП: Срби пети, Хрватима бронза, Италији титула!
На крају потопљена Аустралија, Србија пета на свету! Ватерполо репрезентација Србије победила Аустралију 13:9 у последњој утакмици Светског првенства у Јужној Кореји.

Подмлађена селекција Србије је на шампионату света забележила четири победе и по један реми и пораз у четвртфиналу против Шпаније.

У прве две четвртине данашњег меча против Аустралије Србија је деловала можда и најбоље на турниру. Изабраници Дејана Савића играли су без грешке, у одбрани су заустављени Кајес и Јангер, а напад је предводио капитен Милош Ћук.

Голови су се ређали као на траци, Србија је повела са 6:0, да би та предност два и по минута пред велики одмор износила и великих 9:1.

Србија је у трећој четвртини "пала", а Аустралија је почетком последње деонице пришла на 10:7.

Тада је Ћук четвртим голом поставио ствари на своје место, а потом су Ристичевић и Виктор Рашовић два пута асистирали Страхињи Рашовићу за коначан тријумф.

У четвртој победи "делфина", на опроштају од турнира, најефикаснији били су Ћук и Рашовић са по четири гола.

Ватерполисти Србије завршили су наступ на Светском првенству у Јужној Кореји освајањем петог места.

"Делфини" су у последњем дуелу на шампионату надиграли Аустралију резултатом 13:9 (6:1, 3:2, 1:2, 3:4).

Екипа Дејана Савића доминирала је у дуелу са Аустралијанцима, нарочито у првом делу игре, пошто је подмлађени тим послушао критику селектора и ангажовано и борбено одиграо последњи меч.

Они су ривала сломили већ у првој четвртини када су повели 6:1, а Аустралијанци су први гол постигли тек три секунде пре краја почетне деонице.

Аустралија је након тога била нешто агилнија, нарочито у трећој и последњој деоници када је Србија посустала у нападу, али је успела да одради добро дефанзивне задатке и очува предност.

Ривали Србије нису се предавали до краја, остварили су серију 6:1, приближили се на "минус три" (7:10), али су потом Ћук и Рашовић са два гола после дуге паузе омогућили Србији да опет стигне до високе разлике.

Србија је тако први пут од 2013. окончала наступ на неком великом такмичењу без медаље, али је дефинитивно добила неке нове играче на које ће моћи да рачуна наредних година.

СРБИЈА - АУСТРАЛИЈА 13:9

СРБИЈА: Ристичевић, Мандић 1, В. Рашовић 1, Ранђеловић 1, Ћук 4, Лазић 1, Вицо, Дедовић, Јакшић, Драшовић 1, Стојановић, С. Рашовић 4, Добожанов.

АУСТРАЛИЈА:Денерлеј, Кембел 1, Г. Форд 1, Кајес 1, Пауер, Л. Едвардс 1, Роач, Јангер 2, А. Форд 2, Пут, Хојден, Б. Едвардс 1, Хрисантос.

Јоковић потопио Мађаре и донео бронзу Хрватској. Ватерполисти Хрватске су освојили бронзану медаљу на Светском првенству у Јужној Кореји.

Изабраници селектора Ивице Туцка су са 10:7 победили национални тим Мађарске.

Најбољи у победничком саставу је био искусни Маро Јоковић, који је постигао шест голова.

Хрватска репрезентација је освојила осму узастопну медаљу на великим такмичењима.

Поред Јоковића голове су постигли Лука Лончар, Хрвоје Бенић, Манђелко Шетка и Ловре Милош.

Хрватска је предност стекла у првој и четвртој деоници, које је добила са 2:1, односно 4:2.

Друга и трећа четвртина су биле нерешене - 2:2.

Италија нови шампион света у ватерполу! Ватерполо репрезентација Италије освојила је титулу првака света у Јужној Кореји.

Италијани су били убедљиви у финалу против Шпаније са 10:5 (2:2, 3:1, 3:1, 2:1) у Квангџуу.

Предводили су их Долче и Лоунго са по два гола, колико су за Шпанију, која је у четвртфиналу елиминисала Србију, постигли Пероне и Маљарах.

"Азурима" је ово четврта титула првака света у историји, прва после осам година.

Бронзана медаља припала је ватерполистима Хрватске који су у мечу за треће место славили против Мађарске са 10:7.

Пето место освојила је Србија, која је раније данас била боља од Аустралије са 13:9, док је Грчка у утакмици за седмо место победила Немачку са 11:6.

Италијани и Шпанци су пласманом у финале СП обезбедили наступ на Олимпијским играма 2020. у Токију, где се освајањем Светске лиге пре неколико недеља пласирала Србија.

Сигурни учесници ОИ 2020. су за сада још само домаћин Јапан и шампион Океаније Аустралија. По једно место ће дати азијске квалификације (11-15. децембар, Алмати) и европске (12-26. јануар 2020, Будимпешта), а последња четири последњи светски квалификациони турнир (29. март – 5. април 2020).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар