SP: Srbi peti, Hrvatima bronza, Italiji titula!

Vaterpolisti Srbije osvojili peto mesto na Svetskom prvenstvu! Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Svetskom prvenstvu u Kvandžuu, pošto je pobedila selekciju Australije sa 13:9 (6:1, 3:2, 1:2, 3:4).  Joković potopio Mađare i doneo bronzu Hrvatskoj.  Vaterpolisti Hrvatske su osvojili bronzanu medalju.  Italija novi šampion sveta u vaterpolu! Vaterpolo reprezentacija Italije osvojila je titulu prvaka sveta u Južnoj Koreji.

Ostali sportovi 27.07.2019 | 14:01
SP: Srbi peti, Hrvatima bronza, Italiji titula!
Na kraju potopljena Australija, Srbija peta na svetu! Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila Australiju 13:9 u poslednjoj utakmici Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Podmlađena selekcija Srbije je na šampionatu sveta zabeležila četiri pobede i po jedan remi i poraz u četvrtfinalu protiv Španije.

U prve dve četvrtine današnjeg meča protiv Australije Srbija je delovala možda i najbolje na turniru. Izabranici Dejana Savića igrali su bez greške, u odbrani su zaustavljeni Kajes i Janger, a napad je predvodio kapiten Miloš Ćuk.

Golovi su se ređali kao na traci, Srbija je povela sa 6:0, da bi ta prednost dva i po minuta pred veliki odmor iznosila i velikih 9:1.

Srbija je u trećoj četvrtini "pala", a Australija je početkom poslednje deonice prišla na 10:7.

Tada je Ćuk četvrtim golom postavio stvari na svoje mesto, a potom su Rističević i Viktor Rašović dva puta asistirali Strahinji Rašoviću za konačan trijumf.

U četvrtoj pobedi "delfina", na oproštaju od turnira, najefikasniji bili su Ćuk i Rašović sa po četiri gola.

Vaterpolisti Srbije završili su nastup na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji osvajanjem petog mesta.

"Delfini" su u poslednjem duelu na šampionatu nadigrali Australiju rezultatom 13:9 (6:1, 3:2, 1:2, 3:4).

Ekipa Dejana Savića dominirala je u duelu sa Australijancima, naročito u prvom delu igre, pošto je podmlađeni tim poslušao kritiku selektora i angažovano i borbeno odigrao poslednji meč.

Oni su rivala slomili već u prvoj četvrtini kada su poveli 6:1, a Australijanci su prvi gol postigli tek tri sekunde pre kraja početne deonice.

Australija je nakon toga bila nešto agilnija, naročito u trećoj i poslednjoj deonici kada je Srbija posustala u napadu, ali je uspela da odradi dobro defanzivne zadatke i očuva prednost.

Rivali Srbije nisu se predavali do kraja, ostvarili su seriju 6:1, približili se na "minus tri" (7:10), ali su potom Ćuk i Rašović sa dva gola posle duge pauze omogućili Srbiji da opet stigne do visoke razlike.

Srbija je tako prvi put od 2013. okončala nastup na nekom velikom takmičenju bez medalje, ali je definitivno dobila neke nove igrače na koje će moći da računa narednih godina.

SRBIJA - AUSTRALIJA 13:9

SRBIJA: Rističević, Mandić 1, V. Rašović 1, Ranđelović 1, Ćuk 4, Lazić 1, Vico, Dedović, Jakšić, Drašović 1, Stojanović, S. Rašović 4, Dobožanov.

AUSTRALIJA:Denerlej, Kembel 1, G. Ford 1, Kajes 1, Pauer, L. Edvards 1, Roač, Janger 2, A. Ford 2, Put, Hojden, B. Edvards 1, Hrisantos.

Joković potopio Mađare i doneo bronzu Hrvatskoj. Vaterpolisti Hrvatske su osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Izabranici selektora Ivice Tucka su sa 10:7 pobedili nacionalni tim Mađarske.

Najbolji u pobedničkom sastavu je bio iskusni Maro Joković, koji je postigao šest golova.

Hrvatska reprezentacija je osvojila osmu uzastopnu medalju na velikim takmičenjima.

Pored Jokovića golove su postigli Luka Lončar, Hrvoje Benić, Manđelko Šetka i Lovre Miloš.

Hrvatska je prednost stekla u prvoj i četvrtoj deonici, koje je dobila sa 2:1, odnosno 4:2.

Druga i treća četvrtina su bile nerešene - 2:2.

Italija novi šampion sveta u vaterpolu! Vaterpolo reprezentacija Italije osvojila je titulu prvaka sveta u Južnoj Koreji.

Italijani su bili ubedljivi u finalu protiv Španije sa 10:5 (2:2, 3:1, 3:1, 2:1) u Kvangdžuu.

Predvodili su ih Dolče i Loungo sa po dva gola, koliko su za Španiju, koja je u četvrtfinalu eliminisala Srbiju, postigli Perone i Maljarah.

"Azurima" je ovo četvrta titula prvaka sveta u istoriji, prva posle osam godina.

Bronzana medalja pripala je vaterpolistima Hrvatske koji su u meču za treće mesto slavili protiv Mađarske sa 10:7.

Peto mesto osvojila je Srbija, koja je ranije danas bila bolja od Australije sa 13:9, dok je Grčka u utakmici za sedmo mesto pobedila Nemačku sa 11:6.

Italijani i Španci su plasmanom u finale SP obezbedili nastup na Olimpijskim igrama 2020. u Tokiju, gde se osvajanjem Svetske lige pre nekoliko nedelja plasirala Srbija.

Sigurni učesnici OI 2020. su za sada još samo domaćin Japan i šampion Okeanije Australija. Po jedno mesto će dati azijske kvalifikacije (11-15. decembar, Almati) i evropske (12-26. januar 2020, Budimpešta), a poslednja četiri poslednji svetski kvalifikacioni turnir (29. mart – 5. april 2020).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar