За два сата осам хиљада муња

Снажно невријеме са обилном кишом и олујним ударима вјетра захватило је ноћас Истру и Кварнер, а за само два сата забиљежено је више од 8. 000 муња.

Регион 27.07.2019 | 11:23
За два сата осам хиљада муња
– Приближавање олујних система из Италије подстакло је развој нових грмљавинских система на мору сјеверног Јадрана, а затим и формирање компактне олујне линије. Грмљавинска линија споро се приближавала обали, тако да су наутичари имали неколико сати да се склоне на сигурно – навели су из истарског метео портала Истрамет.

Дувао је пролазно јак вјетар, мјестимично с олујним ударима јачине и до 86 километара на сат, углавном југозападни, преноси Хина. 

Мјестимично је пала и обилна киша па је тако у Умагу и Новом граду пало чак 32 милиметара, поречке станице забиљежиле су до 15 милиметара, а у центру Пуле пало је 13 милиметара, док је температура опала за пет степени.

Све је то, кажу у Истрамету, само увод у промјену времена која стиже у суботу, а која ће врхунац имати средином недјеље када су изгледне локално обилне количине кише, јако невријеме и обиље грмљавинске активности.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар