АУТ: Салцбург по старом - пао је Рапид на старту!

У Бечу кренуо поход на нову титулу! Јапанци донели три велика бода са гостовања Рапиду.

Фудбал 26.07.2019 | 23:21
АУТ: Салцбург по старом - пао је Рапид на старту!
За Салцбург проблема нема. Једноставно, овој екипи већ седам добрих година нема ко достојно да парира у Аустрији, а како ствари стоје, слична прича биће виђена и у предстојећој години. Рапид је данас поражен готово рутински, головима у оба полувремена, 0:2.

Први гол виђен је у 35. минуту, а за њега је најзаслужнији био Норвежанин Ерлинг Бројт Холанд, који је у жижу јавности доспео овог лета када је на Светском шампионату за играче до 20 година постигао девет голова против Хондураса. Он је буквално некако успео да дође до лопте на средини терена, потом предрибла неколико играча Рапида, а за крај „на тацни“ послужи Микамота који је само пребацио голмана.

Настављени су напади гостујуће екипе, мада су и домаћи с времена на време успевали да припрете, али не довољно озбиљно да би дошли до поготка. А онда је уследио 82. минут и прича је решена, пошто је Салцбург још једном успео да затресе мрежу. Занимљиво, гол је поново постигао јапански фудбалер.

Катастрофално је лопту испуцао Стребингер и одбрамбени фудбалери Рапида нису успели да се са њом најбоље снађу. Пресекао је све Хванг Хи-Чан, лепо додао Масаји Окугави који је заобишао голмана и искоса погодио.

Окугава је до краја утакмице могао још једном да матира голмана гостију, али резултат је ипак остао непромењен. Рапид ће прилику за поправни тако морати да потражи против Сент Пелтена у наредном колу, док ће Салцбург бити велики фаворит против Матерсбурга на домаћем терену.

БУНДЕСЛИГА - 1. КОЛО

Петак

Рапид Беч - Салцбург 0:2 (0:1)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар