AUT: Salcburg po starom - pao je Rapid na startu!

U Beču krenuo pohod na novu titulu! Japanci doneli tri velika boda sa gostovanja Rapidu.

Fudbal 26.07.2019 | 23:21
AUT: Salcburg po starom - pao je Rapid na startu!
Za Salcburg problema nema. Jednostavno, ovoj ekipi već sedam dobrih godina nema ko dostojno da parira u Austriji, a kako stvari stoje, slična priča biće viđena i u predstojećoj godini. Rapid je danas poražen gotovo rutinski, golovima u oba poluvremena, 0:2.

Prvi gol viđen je u 35. minutu, a za njega je najzaslužniji bio Norvežanin Erling Brojt Holand, koji je u žižu javnosti dospeo ovog leta kada je na Svetskom šampionatu za igrače do 20 godina postigao devet golova protiv Hondurasa. On je bukvalno nekako uspeo da dođe do lopte na sredini terena, potom predribla nekoliko igrača Rapida, a za kraj „na tacni“ posluži Mikamota koji je samo prebacio golmana.

Nastavljeni su napadi gostujuće ekipe, mada su i domaći s vremena na vreme uspevali da priprete, ali ne dovoljno ozbiljno da bi došli do pogotka. A onda je usledio 82. minut i priča je rešena, pošto je Salcburg još jednom uspeo da zatrese mrežu. Zanimljivo, gol je ponovo postigao japanski fudbaler.

Katastrofalno je loptu ispucao Strebinger i odbrambeni fudbaleri Rapida nisu uspeli da se sa njom najbolje snađu. Presekao je sve Hvang Hi-Čan, lepo dodao Masaji Okugavi koji je zaobišao golmana i iskosa pogodio.

Okugava je do kraja utakmice mogao još jednom da matira golmana gostiju, ali rezultat je ipak ostao nepromenjen. Rapid će priliku za popravni tako morati da potraži protiv Sent Peltena u narednom kolu, dok će Salcburg biti veliki favorit protiv Matersburga na domaćem terenu.

BUNDESLIGA - 1. KOLO

Petak

Rapid Beč - Salcburg 0:2 (0:1)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar