БЕЛ: Шампион из ''двојке у кеца''!

Генкова појачања засијала на отварању! Бенџамин Нигрен и Јанис Хаџи донели бодове домаћој екипи.

Фудбал 26.07.2019 | 23:07
БЕЛ: Шампион из ''двојке у кеца''!
Није кренуло како треба, али се на крају завршило добро, на велико задовољство навијача на „Луминус Арени“ у Генку. Лоше је деловао Генк у нападу током првог полувремена, а да ствар буде гора, кажњен је примљеним голом. Ипак ситуација се поправила у другом полувремену, све је деловало много тачније и прецизније и то је на крају резултовало преокретом, којим је Кортрајк оборен на земљу, 2:1 (0:1).

Након почетног опипавања пулса, у 13. минуту виђен је први гол. И то какав. Распалио је де Сарт са готово 25 метара и постигао невероватан гол. Право под пречку, мајсторски.

Генк је потом преузео иницијативу. Желели су фудбалери у плавом да обрадују домаће навијаче, али иницијатива се могла описати као јалова. У првих 45 минута није упућен ниједан шут у оквир гола, па је тренер Мацу имао пуне руке посла на паузи.

И све се исплатило само шест минута по повратку на терен. Убацили су фудбалери Генка једну лопту са леве стране, покушали су неколико пута да шутирају, додуше безуспешно, али је онда лопта дошла до Бенџамина Нигрена. Талентовани Швеђанин, који је донедавно решетао мреже у земљи рођена у дресу Гетеборга, постигао је гол на званичном дебију у дресу Генка.

Видело се да је Генк ближи голу и у наставку сусрета. Наставили су домаћи да притискају, а све је дошло на своје у 76. минуту. И занимљиво, поново је гол постигао фудбалер који је овог лета дошао на „Луминус Арену“. Јанис Хаџи, који је претходне сезоне играо за Виторул из Констанце, није имао много проблема да затресе мрежу након што му је један од саиграча лопту оставио као на тацни.

Кортрајк ће тако срећу и прве бодове у новој сезони морати да потражи у другом колу против Шарлрое на домаћем терену, док ће Генк за седам дана гостовати Мехелену.

БЕЛГИЈА 1 - 1. КОЛО

Петак

Генк - Кортрајк 2:1 (0:1)
/Нигрен 51, Хаџи 76 - де Сарт 13/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар