BEL: Šampion iz ''dvojke u keca''!

Genkova pojačanja zasijala na otvaranju! Bendžamin Nigren i Janis Hadži doneli bodove domaćoj ekipi.

Fudbal 26.07.2019 | 23:07
BEL: Šampion iz ''dvojke u keca''!
Nije krenulo kako treba, ali se na kraju završilo dobro, na veliko zadovoljstvo navijača na „Luminus Areni“ u Genku. Loše je delovao Genk u napadu tokom prvog poluvremena, a da stvar bude gora, kažnjen je primljenim golom. Ipak situacija se popravila u drugom poluvremenu, sve je delovalo mnogo tačnije i preciznije i to je na kraju rezultovalo preokretom, kojim je Kortrajk oboren na zemlju, 2:1 (0:1).

Nakon početnog opipavanja pulsa, u 13. minutu viđen je prvi gol. I to kakav. Raspalio je de Sart sa gotovo 25 metara i postigao neverovatan gol. Pravo pod prečku, majstorski.

Genk je potom preuzeo inicijativu. Želeli su fudbaleri u plavom da obraduju domaće navijače, ali inicijativa se mogla opisati kao jalova. U prvih 45 minuta nije upućen nijedan šut u okvir gola, pa je trener Macu imao pune ruke posla na pauzi.

I sve se isplatilo samo šest minuta po povratku na teren. Ubacili su fudbaleri Genka jednu loptu sa leve strane, pokušali su nekoliko puta da šutiraju, doduše bezuspešno, ali je onda lopta došla do Bendžamina Nigrena. Talentovani Šveđanin, koji je donedavno rešetao mreže u zemlji rođena u dresu Geteborga, postigao je gol na zvaničnom debiju u dresu Genka.

Videlo se da je Genk bliži golu i u nastavku susreta. Nastavili su domaći da pritiskaju, a sve je došlo na svoje u 76. minutu. I zanimljivo, ponovo je gol postigao fudbaler koji je ovog leta došao na „Luminus Arenu“. Janis Hadži, koji je prethodne sezone igrao za Vitorul iz Konstance, nije imao mnogo problema da zatrese mrežu nakon što mu je jedan od saigrača loptu ostavio kao na tacni.

Kortrajk će tako sreću i prve bodove u novoj sezoni morati da potraži u drugom kolu protiv Šarlroe na domaćem terenu, dok će Genk za sedam dana gostovati Mehelenu.

BELGIJA 1 - 1. KOLO

Petak

Genk - Kortrajk 2:1 (0:1)
/Nigren 51, Hadži 76 - de Sart 13/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar