Оде Бејл у Кину, уговор 132.000.000 евра!

Да ли је ово само премосница до Интера видећемо ускоро. . .

Фудбал 26.07.2019 | 22:30
Оде Бејл у Кину, уговор 132.000.000 евра!
Деловало је као немогућа мисија с почетка, све је указивало да ће изабрати останак у Европи пре одласка на Далеки исток ношен ветром новца, али Герет Бејл је на крају преломио и дефинитивно се сели у Кину!

Мадридски дневник Марка на сутрашњој насловној страни даје вест да је брзоноги Велшанин преломио и да ће дефинитивно задужити опрему Ђенгу Сунинга и да га од потписа деле само поједини детаљи. 

Мада се првобитно писало да ће Бејл у Кини зарађивати папрено, чак се причало о суми од преко 70.000.000 евра на годишњем нивоу, у питању је много скромнији уговор, али опет довољно јак да би привукао некада најскупље плаћеног фудбалера на планети!

Један од најмоћнијих клубова у Кини, под власништвом компаније Сунинг, Бејлу ће дати трогодишњи уговор вредан невероватних 132.000.000 евра бруто! Односно чак 66.000.000 евра нето, пошто се на обрачунавање плате у Кини узима поред од 100 одсто, што је мера коју је Влада Кине увела како би се зауставила велика експлозија на тржишту пре неколико година. То значи да ће Герет Бејл на годишњем нивоу зарађивати 22.000.000 евра, што је за пет милиона више од онога што има сада као фудбалер мадридског Реала.

У овом тренутку нема ниједног детаља који се тиче обештећења, али наводно Краљевски клуб се нада да ће извући макар 50.000.000 евра за овај посао, што је драстично мање од онога што се донекле можда и очекивало.

Подсетимо, Ђенгсу је данас потписао бразилског штопера Миранду који је претходно споразумно раскинуо сарадњу с Интером. Неразури се данима уназад повезују и са Бејлом, пошто је компанија Сунинг власник 70 одсто удела у миланском клубу. Чак се причало о томе да би Ђенгсу заправо био премосница како би се Бејлу обезбедио финансијски моћан уговор и да ће му Кина бити само успутна станица на путу до Милана, где би требало да сарађује са Антонијем Контеом. Интер би у том случају Бејладовео на позајмицу и плаћао му део плате, док би остатак покрио Ђенгсу.

Остаје да видимо да ли је ово само плод нечије маште или се иза ове спекулације заиста крије нешто огромно. Бејлов трансфер у Ђенгсу би требало да буде затворен већ колико у суботу, тврди Марка.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар