Ode Bejl u Kinu, ugovor 132.000.000 evra!

Da li je ovo samo premosnica do Intera videćemo uskoro. . .

Fudbal 26.07.2019 | 22:30
Ode Bejl u Kinu, ugovor 132.000.000 evra!
Delovalo je kao nemoguća misija s početka, sve je ukazivalo da će izabrati ostanak u Evropi pre odlaska na Daleki istok nošen vetrom novca, ali Geret Bejl je na kraju prelomio i definitivno se seli u Kinu!

Madridski dnevnik Marka na sutrašnjoj naslovnoj strani daje vest da je brzonogi Velšanin prelomio i da će definitivno zadužiti opremu Đengu Suninga i da ga od potpisa dele samo pojedini detalji. 

Mada se prvobitno pisalo da će Bejl u Kini zarađivati papreno, čak se pričalo o sumi od preko 70.000.000 evra na godišnjem nivou, u pitanju je mnogo skromniji ugovor, ali opet dovoljno jak da bi privukao nekada najskuplje plaćenog fudbalera na planeti!

Jedan od najmoćnijih klubova u Kini, pod vlasništvom kompanije Suning, Bejlu će dati trogodišnji ugovor vredan neverovatnih 132.000.000 evra bruto! Odnosno čak 66.000.000 evra neto, pošto se na obračunavanje plate u Kini uzima pored od 100 odsto, što je mera koju je Vlada Kine uvela kako bi se zaustavila velika eksplozija na tržištu pre nekoliko godina. To znači da će Geret Bejl na godišnjem nivou zarađivati 22.000.000 evra, što je za pet miliona više od onoga što ima sada kao fudbaler madridskog Reala.

U ovom trenutku nema nijednog detalja koji se tiče obeštećenja, ali navodno Kraljevski klub se nada da će izvući makar 50.000.000 evra za ovaj posao, što je drastično manje od onoga što se donekle možda i očekivalo.

Podsetimo, Đengsu je danas potpisao brazilskog štopera Mirandu koji je prethodno sporazumno raskinuo saradnju s Interom. Nerazuri se danima unazad povezuju i sa Bejlom, pošto je kompanija Suning vlasnik 70 odsto udela u milanskom klubu. Čak se pričalo o tome da bi Đengsu zapravo bio premosnica kako bi se Bejlu obezbedio finansijski moćan ugovor i da će mu Kina biti samo usputna stanica na putu do Milana, gde bi trebalo da sarađuje sa Antonijem Konteom. Inter bi u tom slučaju Bejladoveo na pozajmicu i plaćao mu deo plate, dok bi ostatak pokrio Đengsu.

Ostaje da vidimo da li je ovo samo plod nečije mašte ili se iza ove spekulacije zaista krije nešto ogromno. Bejlov transfer u Đengsu bi trebalo da bude zatvoren već koliko u subotu, tvrdi Marka.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar