Врхунац Арсеналове неспособности или добар потез?!

Себаљос за 17. 000. 000 евра, без опције куповине! Шта рећи?!

Фудбал 27.07.2019 | 13:04
Врхунац Арсеналове неспособности или добар потез?!
Арсенал је јуче званично потврдио долазак највећег појачања, али ма колико се навијачи радовали и они су се убрзо сетили да ће Дани Себаљос дрес Тобџија носити само годину дана. 

На Емирејтсу су детаље овог посла крили као змија ноге, али у свету модерних технологија мало шта може да прође неопажено или да остане сачувано као тајна. Арсенал се у овом послу није прославио. Јесу добили младу звезду Европског првенства за младе и освајача злата, али Арсеналови руководећи кадрови нису показали добре преговарачке способности, већ их је Реал лепо "измузао". 

Наиме, у јавност је испливала информација да је Арсенал за једногодишњу позајмицу Данија Себаљоса, БЕЗ опције куповине, платио чак 17.000.000 евра! Разлог зашто је овај посао испао баш тако лежи у размишљању најближих сарадника Флорентина Переза да ће наредног лета за Себаљоса добити знатно више новца, поготово ако се Шпанац покаже у Премијер лиги и избори за стандардну минутажу. Због тога је, уосталом, Реал одбио да Себаљоса прода Милану, а потписник ове вести управо је милански дневник Коријере дела Сера. Унај Емери је силно желео Себаљоса, кога познаје из млађих категорија, а чини се да је на путу реализације ове сарадње Арсенал платио скупу цену. 

Арсенал је, дакле, постао полигон за разигравање туђих играча, а за то на крају неће добити ништа. Штавише, платио је за то да другом унапреди фудбалера и обезбеди велики новац кроз годину дана. 

Да ли овај потез Арсеналове управе представља врхунац неспособности у пословању, или је овај потез и поред свега - добар?

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар