Vrhunac Arsenalove nesposobnosti ili dobar potez?!

Sebaljos za 17. 000. 000 evra, bez opcije kupovine! Šta reći?!

Fudbal 27.07.2019 | 13:04
Vrhunac Arsenalove nesposobnosti ili dobar potez?!
Arsenal je juče zvanično potvrdio dolazak najvećeg pojačanja, ali ma koliko se navijači radovali i oni su se ubrzo setili da će Dani Sebaljos dres Tobdžija nositi samo godinu dana. 

Na Emirejtsu su detalje ovog posla krili kao zmija noge, ali u svetu modernih tehnologija malo šta može da prođe neopaženo ili da ostane sačuvano kao tajna. Arsenal se u ovom poslu nije proslavio. Jesu dobili mladu zvezdu Evropskog prvenstva za mlade i osvajača zlata, ali Arsenalovi rukovodeći kadrovi nisu pokazali dobre pregovaračke sposobnosti, već ih je Real lepo "izmuzao". 

Naime, u javnost je isplivala informacija da je Arsenal za jednogodišnju pozajmicu Danija Sebaljosa, BEZ opcije kupovine, platio čak 17.000.000 evra! Razlog zašto je ovaj posao ispao baš tako leži u razmišljanju najbližih saradnika Florentina Pereza da će narednog leta za Sebaljosa dobiti znatno više novca, pogotovo ako se Španac pokaže u Premijer ligi i izbori za standardnu minutažu. Zbog toga je, uostalom, Real odbio da Sebaljosa proda Milanu, a potpisnik ove vesti upravo je milanski dnevnik Korijere dela Sera. Unaj Emeri je silno želeo Sebaljosa, koga poznaje iz mlađih kategorija, a čini se da je na putu realizacije ove saradnje Arsenal platio skupu cenu. 

Arsenal je, dakle, postao poligon za razigravanje tuđih igrača, a za to na kraju neće dobiti ništa. Štaviše, platio je za to da drugom unapredi fudbalera i obezbedi veliki novac kroz godinu dana. 

Da li ovaj potez Arsenalove uprave predstavlja vrhunac nesposobnosti u poslovanju, ili je ovaj potez i pored svega - dobar?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar