Тотенхем спрема аргентински коктел!

Дибала + Ло Селсо = 150. 000. 000 евра! Посао би могао да поквари ПСЖ, који се окомио на Аргентинца из Јувентуса.

Фудбал 27.07.2019 | 12:26
Тотенхем спрема аргентински коктел!
Некада Освалдо Ардилес, Рикардо Хулио Вила и Маурицио Покетино. Мало иза њих Хуан Фојт, Ерик Ламела и Пауло Газанига. Тотенхем је у својој историји знао да се ослања на снаге из Аргентине, а ако власнику клуба Данијелу Левију од руке буде пошла најновија замисао, клуб из Северног Лондона могао да би да постане „најаргентинскији“ у енглеском фудбалу!

Дневни лист Насион, водећа конзервативна новина у Аргентини и главни ривал Кларину, тврди да је први човек Тотенхема за финиш прелазног рока у Енглеској спремио аргентински коктел због којег ће конкуренција пасти на задњицу. Дрес Певаца ускоро би могли да обуку Пауло Дибала и Ђовани Ло Селсо заједно, а цео посао био би вредан невероватних 150.000.000 евра!

Тотенхемов спортски сектор већ је добио зелено светло од Мауриција Покетина да се оба посла заврше! Није интересовање Тотенхема за двојицу аргентинских офанзиваца новост, али да ће Певци покушати да заврше оба посла – то већ јесте!

Јувентус и Тотенхем већ су имали иницијалне разговоре за Дибалу и док је вицешампион Европе првобитно хтео да понуди 50.000.000 евра, Стара дама не одустаје од тога да за Хоју добије целих 90.000.000 евра! Због чињенице да се Тотенхему прелазни рок затвара 8. августа и да времена понестаје, из Лондона спремају понуду која неће бити на поменуту суму, већ врло близу исте! Дибала је дефинитивно решио да жели да оде из Јувентуса, што је покренуло лавину широм Европе и неколико клубова још је озбиљно заинтересовано да направе посао. Најозбиљнији међу њима је Пари Сен Жермен, који дефинитивно нема намеру да одустане од Дибале, већ ће се свим силама усмерити ка потпису. То је индиректно поручио спортски директор Светаца Леонардо у разговору за добро поуздани радио Монте Карло. Леонардо је признао да је ПСЖ затворио трансфер Идрисе Геја још синоћ и да се само чека званична промоција. То је била једина препрека за ПСЖ да крене по Дибалу, јер је Томас Тухел изричито тражио да му овог лета буде доведен дефанзивни везиста одређених квалитета. Сада ПСж може слободно да се посвети ангажовању 25-годишњег Аргентинца који годинама код Макса Алегрија није успевао да нађе своје место у тиму Јувентуса. Леонардо би ускоро требало да обави разговоре с Дибалином свитом како би пробали да нађу заједнички језик око овог посла. РМЦ тврди да је Дибала врло заинтересован за Пари Сен Жерменов пројекат и наводно је већ поручио својим агентима да уђу у преговоре.

То не значи да ће се Тотенхем тек тако предати и адутј је сам Покетино, који воли Дибалу и покушаће да искористи свој утицај како би га довео у Лондон. Покетино види Дибалу као савршеног партнера Харију Кејнуу нападу и обећава му редовну минутажу и улогу стартера. То је оно што је Хоји недостајало последњих година у Јувентусу, јер Алегри никако није успевао да му нађе праву позицију и то је у неку руку Дибалинопроклетство.

Осим тога, Тотенхем паралелно води преговоре с Бетисом како би обезбедио и потпис Ло Селса, који би такође могао да има своју улогу у довођењу Дибале. С њим разговори иду много лакше и очекује се да ће 23-годишњи Аргентинац из Бетиса ускоро допутовати у Лондон како би завршио трансфер за око 60.000.000 евра. То је испод онога што Бетис тражи, а то је између 70.000.000 и 75.000.000 евра, али пошто је Ло Селсо запео да оде, клуб мора да попусти. Осим тога Бетис је већ довео његову замену у лику Набила Фекира, тако да опција у којој обојица остају у клубу практично не постоји.

Ако би Тотенхем успео да заврши оба посла до краја прелазног рока, извесно би остао у кругу кандидата за титулу у Премијер лиги! А, чини се да ће и даље бити пријатни за око...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс, Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар