Totenhem sprema argentinski koktel!

Dibala + Lo Selso = 150. 000. 000 evra! Posao bi mogao da pokvari PSŽ, koji se okomio na Argentinca iz Juventusa.

Fudbal 27.07.2019 | 12:26
Totenhem sprema argentinski koktel!
Nekada Osvaldo Ardiles, Rikardo Hulio Vila i Mauricio Poketino. Malo iza njih Huan Fojt, Erik Lamela i Paulo Gazaniga. Totenhem je u svojoj istoriji znao da se oslanja na snage iz Argentine, a ako vlasniku kluba Danijelu Leviju od ruke bude pošla najnovija zamisao, klub iz Severnog Londona mogao da bi da postane „najargentinskiji“ u engleskom fudbalu!

Dnevni list Nasion, vodeća konzervativna novina u Argentini i glavni rival Klarinu, tvrdi da je prvi čovek Totenhema za finiš prelaznog roka u Engleskoj spremio argentinski koktel zbog kojeg će konkurencija pasti na zadnjicu. Dres Pevaca uskoro bi mogli da obuku Paulo Dibala i Đovani Lo Selso zajedno, a ceo posao bio bi vredan neverovatnih 150.000.000 evra!

Totenhemov sportski sektor već je dobio zeleno svetlo od Mauricija Poketina da se oba posla završe! Nije interesovanje Totenhema za dvojicu argentinskih ofanzivaca novost, ali da će Pevci pokušati da završe oba posla – to već jeste!

Juventus i Totenhem već su imali inicijalne razgovore za Dibalu i dok je vicešampion Evrope prvobitno hteo da ponudi 50.000.000 evra, Stara dama ne odustaje od toga da za Hoju dobije celih 90.000.000 evra! Zbog činjenice da se Totenhemu prelazni rok zatvara 8. avgusta i da vremena ponestaje, iz Londona spremaju ponudu koja neće biti na pomenutu sumu, već vrlo blizu iste! Dibala je definitivno rešio da želi da ode iz Juventusa, što je pokrenulo lavinu širom Evrope i nekoliko klubova još je ozbiljno zainteresovano da naprave posao. Najozbiljniji među njima je Pari Sen Žermen, koji definitivno nema nameru da odustane od Dibale, već će se svim silama usmeriti ka potpisu. To je indirektno poručio sportski direktor Svetaca Leonardo u razgovoru za dobro pouzdani radio Monte Karlo. Leonardo je priznao da je PSŽ zatvorio transfer Idrise Geja još sinoć i da se samo čeka zvanična promocija. To je bila jedina prepreka za PSŽ da krene po Dibalu, jer je Tomas Tuhel izričito tražio da mu ovog leta bude doveden defanzivni vezista određenih kvaliteta. Sada PSž može slobodno da se posveti angažovanju 25-godišnjeg Argentinca koji godinama kod Maksa Alegrija nije uspevao da nađe svoje mesto u timu Juventusa. Leonardo bi uskoro trebalo da obavi razgovore s Dibalinom svitom kako bi probali da nađu zajednički jezik oko ovog posla. RMC tvrdi da je Dibala vrlo zainteresovan za Pari Sen Žermenov projekat i navodno je već poručio svojim agentima da uđu u pregovore.

To ne znači da će se Totenhem tek tako predati i adutj je sam Poketino, koji voli Dibalu i pokušaće da iskoristi svoj uticaj kako bi ga doveo u London. Poketino vidi Dibalu kao savršenog partnera Hariju Kejnuu napadu i obećava mu redovnu minutažu i ulogu startera. To je ono što je Hoji nedostajalo poslednjih godina u Juventusu, jer Alegri nikako nije uspevao da mu nađe pravu poziciju i to je u neku ruku Dibalinoprokletstvo.

Osim toga, Totenhem paralelno vodi pregovore s Betisom kako bi obezbedio i potpis Lo Selsa, koji bi takođe mogao da ima svoju ulogu u dovođenju Dibale. S njim razgovori idu mnogo lakše i očekuje se da će 23-godišnji Argentinac iz Betisa uskoro doputovati u London kako bi završio transfer za oko 60.000.000 evra. To je ispod onoga što Betis traži, a to je između 70.000.000 i 75.000.000 evra, ali pošto je Lo Selso zapeo da ode, klub mora da popusti. Osim toga Betis je već doveo njegovu zamenu u liku Nabila Fekira, tako da opcija u kojoj obojica ostaju u klubu praktično ne postoji.

Ako bi Totenhem uspeo da završi oba posla do kraja prelaznog roka, izvesno bi ostao u krugu kandidata za titulu u Premijer ligi! A, čini se da će i dalje biti prijatni za oko...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters, Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar