Хамбург: Крајиновић "испустио" петог играча свијета!

Неуспешан је био и Лајовић.  Крајиновић испустио Зверева након што је једном од гледалаца позлило: Ништа од полуфинала Хамбурга! Српски тенисер сервирао је за победу у тренутку прекида!

Тенис 26.07.2019 | 21:56
Хамбург: Крајиновић "испустио" петог играча свијета!
Лош петак за Филипа Крајиновића и Душана Лајовића био је овај 26. јул 2019. године.

Први је био надомак победе против петог играча АТП листе, Александера Зверева који је непосредно пред њихов четвртфинални дуел турнира у Хамбургу саопштио да прекида сарадњу са чувеним Иваном Лендлом, али је уследио преокрет и победа Немца 2:1 (2:6, 7:5, 6:2).

Водио је Крајиновић 5:3 у другом сету и сервирао за победу, међутим, није успео да се домогне полуфинала.

Лајовић је после освојене прве титуле заустављен такође у четвртфиналу, али у швајцарском Гштаду. Бољи од њега био је Шпанац Пабло Андухар - 7:6 (7:4), 6:4.

Штета, и то велика. Био је Филип Крајиновић близу великог изненађења и победе против Александра Зверева и то у његовом родном граду Хамбургу. Немац је, ипак, у кључним тренуцима меча био знатно сконцентрисанији и успео је да однесе победу против Филипа након преокрета, 2:1 (2:6, 7:5, 6:2).

Момчина из Сомбора је бриљирала данас у првом сету четвртфинала престижног такмичења на северу Немачке, али није му се дало да лагано дође до тријумфа иако је у наставку водио са 4:1 и 5:2. Можда најтежи моменти за њега у овом мечу су били у деветом гему другог сета када је прво успео да одбрани три брејк-лопте при резултату 5:3, када је сервирао за тријумф, да би потом позлило једном гледаоцу због чега је игра суспендована. Након наставка меча Зверев је дошао до тог брејка, а онда и до другог за изједначење у сетовима.

Није успео Крајиновић да се опорави од тог шока, па је у трећем сету био прилично лош. Немац је већ на старту одузео сервис српском тенисеру, а он је успео да га врати у четвртом гему. Ипак, то је било све, пошто је Зверев везао четири наредна гема и тако решио овај меч у своју корист.

Наредни противник Звереву је Николоз Басилашвили који је са 6:2, 6:3 такође био суров према искусном Французу Жеремију Шардију. Одлични Грузијац је специјалиста за игру на шљаци и тренутно је 16. на АТП листи.

Пласманом у полуфинале овог цењеног АТП 500 турнира (шљакаста подлога, наградни фонд 1.718.170 евра), који је до пре 10 година био мастерс, немачки ас је обезбедио 89.926 евра бруто новчане награде, али и 180 АТП поена.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар