Лудо вријеме: Пали град и снијег, прекинут Тур д' Франс!

Невероватне слике из Француске - учесници Тур д Франса колико јуче возили по пакленој врућини, а данас је трка прекинута јер је једну деоницу погодило велико невреме, са градом и снегом! То није била олуја, већ катаклизма! Невероватне сцене виђене су током поподнева на 19. етапи Тур д'Франса у Алпима.

Остали спортови 26.07.2019 | 21:42
Лудо вријеме: Пали град и снијег, прекинут Тур д' Франс!
Време је начисто "полудело" на планети!

Најпрестижнија бициклистичка трка на свету - Тур д Франс - прекинута је данас, јер је једну деоницу погодило невиђено невреме праћено градом и СНЕГОМ! Чак је и грталица морала да помогне да се очисте наноси по друму.

Када им је саопштено да се трка привремено прекида, бициклисти су били врло незадовољни, али су онда схватили о чему је реч.

На том делу бициклистичке трке догодили су се и одрони.

Невреме праћемо јаким градом и пљусковима захватило је шире подручје где се одржавала једна од последњих етапа на чувеној трци, тако да трка није могла да се настави.

Све је ескалирало на 25 километара пре циља када је одлучено да се трка прекине јер је постојала велика опасоност по све учеснике.

Бициклисти су морали да се склоне у један од оближњих тунела док све не прође, а какав проблем је био може да се види по фотографијама и видео снимцима који су стигли са лица места.

На појединим деловима стазе нападало је толико леда да се све забелело, па су багерима морали да разгрћу гомиле леда и чисте пут.

На другим деловима стазе, продрла је вода са околних брда, бујица је носила све пред собом па и делове асвалта!

Најважнија је била сигурност бициклиста, па су организатори поступили једино како су могли - да прекину трку и признају резултат који је био на последњем пролазу.

Највише је профитирао Бернал, који је преузео жуту мајицу од Жулијана Алафилипа, али видећемо како ће бити све у претпоследњој, 20. етапи од Албервила до Вал Торена.

Љубитељи бициклизма незадовољни су због одлуке организатора да прекине трку, односно зато што су одлучили да прихвате дотадашњи поредак у овој етапи, који су возачи постигли на врху Кол де Изерана.

Жуту мајицу водећег у генералном пласману преузео је Еган Бернал, који је има око два минута предности над до тада водећим Жулијаном Алафилипом. Возач Инеоса је на почетку етапе заостајао за Алафилипом минут и по.

Бициклисти су се окупили у тунелу у Вал д'Изеру како би се склонили од непогода, а затим су их покупила возила њихових екипа. 

Претпоследња, 20. етапа дужине 130 километара, вози се у суботу од Албервила до Вал Торанса.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар