Ludo vrijeme: Pali grad i snijeg, prekinut Tur d' Frans!

Neverovatne slike iz Francuske - učesnici Tur d Fransa koliko juče vozili po paklenoj vrućini, a danas je trka prekinuta jer je jednu deonicu pogodilo veliko nevreme, sa gradom i snegom! To nije bila oluja, već kataklizma! Neverovatne scene viđene su tokom popodneva na 19. etapi Tur d'Fransa u Alpima.

Ostali sportovi 26.07.2019 | 21:42
Ludo vrijeme: Pali grad i snijeg, prekinut Tur d' Frans!
Vreme je načisto "poludelo" na planeti!

Najprestižnija biciklistička trka na svetu - Tur d Frans - prekinuta je danas, jer je jednu deonicu pogodilo neviđeno nevreme praćeno gradom i SNEGOM! Čak je i grtalica morala da pomogne da se očiste nanosi po drumu.

Kada im je saopšteno da se trka privremeno prekida, biciklisti su bili vrlo nezadovoljni, ali su onda shvatili o čemu je reč.

Na tom delu biciklističke trke dogodili su se i odroni.

Nevreme praćemo jakim gradom i pljuskovima zahvatilo je šire područje gde se održavala jedna od poslednjih etapa na čuvenoj trci, tako da trka nije mogla da se nastavi.

Sve je eskaliralo na 25 kilometara pre cilja kada je odlučeno da se trka prekine jer je postojala velika opasonost po sve učesnike.

Biciklisti su morali da se sklone u jedan od obližnjih tunela dok sve ne prođe, a kakav problem je bio može da se vidi po fotografijama i video snimcima koji su stigli sa lica mesta.

Na pojedinim delovima staze napadalo je toliko leda da se sve zabelelo, pa su bagerima morali da razgrću gomile leda i čiste put.

Na drugim delovima staze, prodrla je voda sa okolnih brda, bujica je nosila sve pred sobom pa i delove asvalta!

Najvažnija je bila sigurnost biciklista, pa su organizatori postupili jedino kako su mogli - da prekinu trku i priznaju rezultat koji je bio na poslednjem prolazu.

Najviše je profitirao Bernal, koji je preuzeo žutu majicu od Žulijana Alafilipa, ali videćemo kako će biti sve u pretposlednjoj, 20. etapi od Albervila do Val Torena.

Ljubitelji biciklizma nezadovoljni su zbog odluke organizatora da prekine trku, odnosno zato što su odlučili da prihvate dotadašnji poredak u ovoj etapi, koji su vozači postigli na vrhu Kol de Izerana.

Žutu majicu vodećeg u generalnom plasmanu preuzeo je Egan Bernal, koji je ima oko dva minuta prednosti nad do tada vodećim Žulijanom Alafilipom. Vozač Ineosa je na početku etape zaostajao za Alafilipom minut i po.

Biciklisti su se okupili u tunelu u Val d'Izeru kako bi se sklonili od nepogoda, a zatim su ih pokupila vozila njihovih ekipa. 

Pretposlednja, 20. etapa dužine 130 kilometara, vozi se u subotu od Albervila do Val Toransa.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar