Направио сјајан тим, па даје милијарду за халу!

Он је најбогатији власник спортске франшизе у САД и неће му бити проблем да дубоко завуке руку у џеп да би Клиперсима направио нови дом.

Кошарка 27.07.2019 | 08:57
Направио сјајан тим, па даје милијарду за халу!
Лос Анђелес Клиперси у среду су представили своја нова два аса, Каваија Ленарда (28) и Пола Џорџа (29), а у петак су показали јавности свој нови велики план.

Након што су тим Дока Риверса учинили једним од фаворита за освајање титуле, челници франшизе предвођени Стивом Болмером показали су прве фотографије своје нове будуће дворане, "Инглвуд арене".

За разлику од тренутног дома Клиперса, "Стејлс центра" - смештеног у центру Лос Анђелеса, будућа хала амбициозног тима биће смештена у југозападном делу града, у којем живи око 110 хиљада становника.

Грубом рачуницом, Клиперси ће се преселити око 12,5 километара, али ће њихова нова дворана изгледати заиста спектакуларно, у случају да се обистине најаве и да представљени пројекат буде као на сликама.

Болмер ће за нову арену издвојити милијарду долара, а хала ће имати капацитет од 18.500 седишта. 

План је да изградња почне 2021. године и да траје до 2024,а у склопу комплекса биће изграђене и клупске просторије, дворана за тренинг...

Иако је цифра заиста астрономска, за газду Клиперса неће бити превелики проблем, јер је он најбогатији власник било које америчке спортске франшизе. 

Болмер је био извршни директор Микрософта од 2000. до 2014. године, а у октобру 2018. његово богатство је процењено на 42,4 милијарде.

У том истраживању проглашен је 18. најбогатијим човеком на свету.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар