Napravio sjajan tim, pa daje milijardu za halu!

On je najbogatiji vlasnik sportske franšize u SAD i neće mu biti problem da duboko zavuke ruku u džep da bi Klipersima napravio novi dom.

Košarka 27.07.2019 | 08:57
Napravio sjajan tim, pa daje milijardu za halu!
Los Anđeles Klipersi u sredu su predstavili svoja nova dva asa, Kavaija Lenarda (28) i Pola Džordža (29), a u petak su pokazali javnosti svoj novi veliki plan.

Nakon što su tim Doka Riversa učinili jednim od favorita za osvajanje titule, čelnici franšize predvođeni Stivom Bolmerom pokazali su prve fotografije svoje nove buduće dvorane, "Inglvud arene".

Za razliku od trenutnog doma Klipersa, "Stejls centra" - smeštenog u centru Los Anđelesa, buduća hala ambicioznog tima biće smeštena u jugozapadnom delu grada, u kojem živi oko 110 hiljada stanovnika.

Grubom računicom, Klipersi će se preseliti oko 12,5 kilometara, ali će njihova nova dvorana izgledati zaista spektakularno, u slučaju da se obistine najave i da predstavljeni projekat bude kao na slikama.

Bolmer će za novu arenu izdvojiti milijardu dolara, a hala će imati kapacitet od 18.500 sedišta. 

Plan je da izgradnja počne 2021. godine i da traje do 2024,a u sklopu kompleksa biće izgrađene i klupske prostorije, dvorana za trening...

Iako je cifra zaista astronomska, za gazdu Klipersa neće biti preveliki problem, jer je on najbogatiji vlasnik bilo koje američke sportske franšize. 

Bolmer je bio izvršni direktor Mikrosofta od 2000. do 2014. godine, a u oktobru 2018. njegovo bogatstvo je procenjeno na 42,4 milijarde.

U tom istraživanju proglašen je 18. najbogatijim čovekom na svetu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar