Руси демантују наводе Румуније

Руска војна опрема испоручена је Србији као што је предвиђено уговором и по плану, саопштило је руско Министарство одбране.

Србија 26.07.2019 | 20:19
Руси демантују наводе Румуније
Министарство је то саопштило поводом навода да Румунија није пропустила транспорт са руским наоружањем који се преко Дунава кретао у Србију, а због санкција које је ЕУ увела Русији због ситуације у Украјини.

"Све испоруке су извршене уз строго поштовање услова уговора и на договорене датуме", наводи се у саопштењу, преноси Тасс.

Како се наводи, извоз производа везаних за одбрану из Русије у Србију спроводи се у строгом складу са међународним законима и као дио билатералне војно техничке сарадње.

Портпарол румунског министарства иностраних послова изјавио је раније данас да је Румунија одбила да изда дозволу за транзит преко Дунава за Руска возила са војном опремом због санкција ЕУ.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Руска енигма

26.07.2019 18:23

Како се наводи, извоз производа везаних за одбрану из Русије у Србију спроводи се у строгом складу са међународним законима и као дио билатералне војно техничке сарадње. У медју времену изјављује ! Портпарол румунског министарства иностраних послова изјавио је раније данас да је Румунија одбила да изда дозволу за транзит преко Дунава за Руска возила са војном опремом због санкција ЕУ. Е сад ко лазе Руси или Румуни ? ЕНИГМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.07.2019 18:51

Ваљда Румуни знају ста су одобрили

Name

Ре

26.07.2019 19:15

То је већ све договорено прије о испоруци.сад само они који мрзе православље кмеце и ваљају глупости

Name

Зависи

28.07.2019 17:52

ста су амери одобрили да продје! Све остало су спекулације!

ОДГОВОРИТЕ