Rusi demantuju navode Rumunije

Ruska vojna oprema isporučena je Srbiji kao što je predviđeno ugovorom i po planu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Srbija 26.07.2019 | 20:19
Rusi demantuju navode Rumunije
Ministarstvo je to saopštilo povodom navoda da Rumunija nije propustila transport sa ruskim naoružanjem koji se preko Dunava kretao u Srbiju, a zbog sankcija koje je EU uvela Rusiji zbog situacije u Ukrajini.

"Sve isporuke su izvršene uz strogo poštovanje uslova ugovora i na dogovorene datume", navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

Kako se navodi, izvoz proizvoda vezanih za odbranu iz Rusije u Srbiju sprovodi se u strogom skladu sa međunarodnim zakonima i kao dio bilateralne vojno tehničke saradnje.

Portparol rumunskog ministarstva inostranih poslova izjavio je ranije danas da je Rumunija odbila da izda dozvolu za tranzit preko Dunava za Ruska vozila sa vojnom opremom zbog sankcija EU.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ruska enigma

26.07.2019 18:23

Kako se navodi, izvoz proizvoda vezanih za odbranu iz Rusije u Srbiju sprovodi se u strogom skladu sa međunarodnim zakonima i kao dio bilateralne vojno tehničke saradnje. U medju vremenu izjavljuje ! Portparol rumunskog ministarstva inostranih poslova izjavio je ranije danas da je Rumunija odbila da izda dozvolu za tranzit preko Dunava za Ruska vozila sa vojnom opremom zbog sankcija EU. E sad ko laze Rusi ili Rumuni ? ENIGMA

ODGOVORITE
Name

Re

26.07.2019 18:51

Valjda Rumuni znaju sta su odobrili

Name

Re

26.07.2019 19:15

To je već sve dogovoreno prije o isporuci.sad samo oni koji mrze pravoslavlje kmece i valjaju gluposti

Name

Zavisi

28.07.2019 17:52

sta su ameri odobrili da prodje! Sve ostalo su spekulacije!

ODGOVORITE