Прича: Партизан је истрошио џокере, вријеме је за голове!

Црно-бели имају проблем са реализацијом на старту сезоне.

Фудбал 26.07.2019 | 23:35
Прича: Партизан је истрошио џокере, вријеме је за голове!
Две утакмице у новој сезони, две победе. Обе по 1:0. Пала је Инђија, пао и Конахс Ки. Две условно речено слабије екипе. Одложен је дуел са Јавором, па ће Партизан на терен поново тек наредног четвртка, у реваншу са Велшанима у квалификацијама за Лигу Европе. И то је можда и последња утакмица у којој црно-бели могу да искористе џокера: да постигну само један гол и да се радују на крају.

Види се помак у игри Партизана у односу на прошлу сезону. Стварају пулени Сава Милошевића шансе, улазе у добре прилике, што им је прошле такмичарске године на много утакмица био баш велики проблем. Било је против Инђије барем четири-пет ситуација које су морале да буду гол. Било је и против Конахса неколико шанси које су морале да буду погодак.

Али, нису. И ту је највећа бољка коју Партизан показује на почетку нове сезоне. Противници нису били довољно јаки да би казнили црно-беле за све те промашаје, али тог џокера је Парни ваљак искористио, потрошио, а за мечеве који следе тешко да ће добити још негде такав „попуст“.

Поготово не од Малатије или Олимпије у трећој рунди квалификација.

„Оно што није добро и већ се понавља другу утакмицу је да нам је потребан велики број шанси да бисмо постигли гол. То је сегмент који морамо да поправимо, јер нећемо увек бити у ситуацији да не примимо погодак. То је нешто што ме брине, све друго је за почетак сезоне задовољавајуће“, констатовао је тренер Партизана Саво Милошевић после меча у Велсу.

Некадашњи голгетер најбоље зна да шансе какве је стварао његов тим у првим мечевима морају да се користе. Једном-два пута могу да се пропусте, али пет ситуација када се излази пред голмана... Посебно је забрињавајуће када се то дешава Умару Садику, нападачу који је доведен да замени Рикарда Гомеша, који је погодио противничку мрежу 26 пута у прошлој сезони.

Садик је у Инђији пребацио гол с петерца, у Велсу је добио зицер на поклон и – ништа. Тог првенца на званичним утакмицама још нема. А, такве шансе какве је имао у ове две утакмице неће му се још много пута указати. Сигурно је да ће и бреме Нигеријцу постати све теже на леђима, ако ускоро не пробије лед, па би било добро и по њега и по Партизан да искористи реванш са Конахсом у Хумској да се навијачима представи поготком.

Оно што је, с друге стране, добра околност у том проблему око реализације је да Партизан - ствара шансе. Неку комбиновањем, неку украденом лоптом после високог пресинга, тек указују се прилике и то може да радује црно-беле. Тошић делује расположено на старту сезоне, Сума са већом жељом да се докаже него раније, а пред противничким голом налазили су се осим нападача, у доброј позицији и Павловић, Шћекић, Здјелар...

Делује Партизан интересантно на старту сезоне, са жељом да игра брзо, са пресингом на противничкој половини, да се брже ослобађа лопте, да се брже и више креће. Али, све то још чека прави тест, праву проверу, која ће уследити већ за две недеље, било у Љубљани или Малатији. Можда стигне и још неко појачање за којим вапе и стручни штаб и играчи у Хумској 1, које ће екипи додати и на квалитету и потентности у нападу. У ствари, морало би да стигне.

А, одбрана црно-белих? Није истински тестирана у ових 180 минута фудбала. Јесу црно-бели имали играча мање против Инђије у последњих 15-ак минута, али правих искушења није било. Цела задња линија, уз обојицу централних везиста, остала је, бар за сада, иста у односу на претходну сезону. По логици ствари, требало би да фунцкионише још боље. Ипак, тек када неко притисне Партизан видећемо да ли ће се задња линија повијати. Тешко да ћемо ту слику видети следећег четвртка...



Извор: моззартспорт

Фото: ФК Партизан

Коментари / 0

Оставите коментар