Priča: Partizan je istrošio džokere, vrijeme je za golove!

Crno-beli imaju problem sa realizacijom na startu sezone.

Fudbal 26.07.2019 | 23:35
Priča: Partizan je istrošio džokere, vrijeme je za golove!
Dve utakmice u novoj sezoni, dve pobede. Obe po 1:0. Pala je Inđija, pao i Konahs Ki. Dve uslovno rečeno slabije ekipe. Odložen je duel sa Javorom, pa će Partizan na teren ponovo tek narednog četvrtka, u revanšu sa Velšanima u kvalifikacijama za Ligu Evrope. I to je možda i poslednja utakmica u kojoj crno-beli mogu da iskoriste džokera: da postignu samo jedan gol i da se raduju na kraju.

Vidi se pomak u igri Partizana u odnosu na prošlu sezonu. Stvaraju puleni Sava Miloševića šanse, ulaze u dobre prilike, što im je prošle takmičarske godine na mnogo utakmica bio baš veliki problem. Bilo je protiv Inđije barem četiri-pet situacija koje su morale da budu gol. Bilo je i protiv Konahsa nekoliko šansi koje su morale da budu pogodak.

Ali, nisu. I tu je najveća boljka koju Partizan pokazuje na početku nove sezone. Protivnici nisu bili dovoljno jaki da bi kaznili crno-bele za sve te promašaje, ali tog džokera je Parni valjak iskoristio, potrošio, a za mečeve koji slede teško da će dobiti još negde takav „popust“.

Pogotovo ne od Malatije ili Olimpije u trećoj rundi kvalifikacija.

„Ono što nije dobro i već se ponavlja drugu utakmicu je da nam je potreban veliki broj šansi da bismo postigli gol. To je segment koji moramo da popravimo, jer nećemo uvek biti u situaciji da ne primimo pogodak. To je nešto što me brine, sve drugo je za početak sezone zadovoljavajuće“, konstatovao je trener Partizana Savo Milošević posle meča u Velsu.

Nekadašnji golgeter najbolje zna da šanse kakve je stvarao njegov tim u prvim mečevima moraju da se koriste. Jednom-dva puta mogu da se propuste, ali pet situacija kada se izlazi pred golmana... Posebno je zabrinjavajuće kada se to dešava Umaru Sadiku, napadaču koji je doveden da zameni Rikarda Gomeša, koji je pogodio protivničku mrežu 26 puta u prošloj sezoni.

Sadik je u Inđiji prebacio gol s peterca, u Velsu je dobio zicer na poklon i – ništa. Tog prvenca na zvaničnim utakmicama još nema. A, takve šanse kakve je imao u ove dve utakmice neće mu se još mnogo puta ukazati. Sigurno je da će i breme Nigerijcu postati sve teže na leđima, ako uskoro ne probije led, pa bi bilo dobro i po njega i po Partizan da iskoristi revanš sa Konahsom u Humskoj da se navijačima predstavi pogotkom.

Ono što je, s druge strane, dobra okolnost u tom problemu oko realizacije je da Partizan - stvara šanse. Neku kombinovanjem, neku ukradenom loptom posle visokog presinga, tek ukazuju se prilike i to može da raduje crno-bele. Tošić deluje raspoloženo na startu sezone, Suma sa većom željom da se dokaže nego ranije, a pred protivničkim golom nalazili su se osim napadača, u dobroj poziciji i Pavlović, Šćekić, Zdjelar...

Deluje Partizan interesantno na startu sezone, sa željom da igra brzo, sa presingom na protivničkoj polovini, da se brže oslobađa lopte, da se brže i više kreće. Ali, sve to još čeka pravi test, pravu proveru, koja će uslediti već za dve nedelje, bilo u Ljubljani ili Malatiji. Možda stigne i još neko pojačanje za kojim vape i stručni štab i igrači u Humskoj 1, koje će ekipi dodati i na kvalitetu i potentnosti u napadu. U stvari, moralo bi da stigne.

A, odbrana crno-belih? Nije istinski testirana u ovih 180 minuta fudbala. Jesu crno-beli imali igrača manje protiv Inđije u poslednjih 15-ak minuta, ali pravih iskušenja nije bilo. Cela zadnja linija, uz obojicu centralnih vezista, ostala je, bar za sada, ista u odnosu na prethodnu sezonu. Po logici stvari, trebalo bi da funckioniše još bolje. Ipak, tek kada neko pritisne Partizan videćemo da li će se zadnja linija povijati. Teško da ćemo tu sliku videti sledećeg četvrtka...



Izvor: mozzartsport

Foto: FK Partizan

Komentari / 0

Ostavite komentar