Црно-бијели: Хтјели су тучу, али и то је дио фудбала!

Фудбалери Партизана износе утиске после прве утакмице против Конас Кија одигране у Рилу.

Фудбал 26.07.2019 | 20:02
Црно-бијели: Хтјели су тучу, али и то је дио фудбала!
Фудбалери Партизана Александар Шћекић и Страхиња Павловић, као и голман Владимир Стојковић, сложили су се да је најбитније да су избегнуте повреде и остварена победа на гостовању велшком Конас Кију у првој утакмици 2. кола квалификација за Лигу шампиона.

Стрелац јединог гола на очајном терену у Рилу био је црногорски репрезентативац Шћекић у 62. минуту одличним ударцем са ивице казненог простора.

"Тешка утакмица, више смо се 'тукли' него што смо играли фудбал. Много смо квалитетнији од њих и немају други начин осим да нас 'бију' и праве фаулове", рекао је Шћекић за клупску телевизију.

Високи везиста сматра да ће у Београду бити пуно лакше и убедљивије јер је бољи терен.

"Терен у Рилу је баш лош, сув, док је наш изванредан. Верухем да ће резултат бити још већи. Овде нисмо имали пуно начина за игру, покушавали смо, а у Београду ће бити другачије".

Капитен Владимир Стојковић уверен је да ће у Хумској бити забележена рутински тријумф.

"Очекивали смо да ће, поред катастрофалног терена, бити 'туче' која је почела већ од петог минута.. Морали смо да се привикнемо, а тешко је играти против екипе која не игра фудбал, туче се и игра на дуге лопте, што је и легитимно", навео је искусни чувар мреже.

Стојковић је прокоментарисао ситуацију када је због сукоба са противничким играчима зарадио жути картон.

"У ваздуху сам ухватио лопту преко двојице. Иако је била практично у мом поседу ишли су лактом у бочни мишић, како би ме унели у гол. То ме је испровоцирало, тако најчешће долази до повреда против оваквих екипа. Хвала Богу да је завршено", рекао је Стојковић и позвао навијаче да испуне трибине у реваншу.

Млади штопер Страхиња Павловић признао је да је у једном тренутку било нервозе због пропуштених шанси, али да их је смиривао тренер Саво Милошевић.

"Овакве утакмице не могу без грубе игре и оштрих стартова. Најбитније је да смо победили, да у Београду можемо да завршимо посао", закључио је Павловић.

Реванш на стадиону у Хумској је следећег четвртка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар